ХРОНІКА

13.08.2005

Футбол

      Учора юнацька збірна під керівництвом Анатолія Бузника провела товариський матч із білорусами й перемогла — 1:0. Гол лише на 87-й хвилині забив харків’янин Олександр Гладкий; перед цим на 70-й хвилині Молдован не реалізував пенальті. Невдовзі ця команда боротиметься за вихід до елітного раунду V чемпіонату Європи.

* * *

      Англійський «Вест Бромвіч» відмовився від купівлі нападаючого збірної Узбекистану та «Динамо» (Київ) Максима Шацьких. Як повідомило джерело газети «Івнінг мейл», британці припинили переговори з віце-чемпіонами України «через непомірні фінансові вимоги» «Динамо».

* * *

      Тренерський штаб київського «Арсеналу» вирішив відмовитися від послуг хавбеків Олександра Ситника і Дмитра Воробея, орендованих у іншого столичного клубу — «Динамо». Обидва футболісти були відраховані за порушення спортивного режиму, повідомляє динамівський сайт.

* * *

      Нетиповий для футболу випадок стався у чемпіонаті Голландії: спортсмен, який завдав суперникові травми на полі, не просто дискваліфікований, а покараний справжнім судом. Нападаючий «Спарти» Рашид Буаузан, який скалічив гравця клубу «Гоу ехед іглз» Нільса Кокмейєра (подвійний перелом ноги), засуджений до шести місяців тюремного ув'язнення (умовно), повідомляє «Рейтер». Суд визнав, що 12-матчева дискваліфікація — недостатнє покарання за таку провину. Адвокатка Буаузана тим часом наполягає, що її підзахисний діяв ненавмисно.

Жіночий фубол

      У турнірі жіночої Ліги чемпіонів, що триває у Вроцлаві (Польща) харківський «Арсенал» після розгромної поразки від господарок (0:5) сповна відігрався на ізраїльському «Маккабі» — 8:1. Останнім суперником чемпіонок України в 7-й групі будуть кіпріотки з команди «Коккіночовіон», але результат гри жодного значення не матиме. Адже «Вроцлав» обіграв цього ж суперника з рахунком 11:0 і другий рік поспіль перекрив нашим дівчатам дорогу до наступного раунду.

Теніс

      Катерина Бондаренко припинила боротьбу на представницькому турнірі серії WTA Tour в Лос-Анджелесі — JPMorgan Chase Open із призовим фондом 585 тис. доларів. У третьому раунді українка поступилася 9-й «сіяній» — Даніелі Гантуховій із Чехії — 4:6, 4:6.

      Тим часом інша сестра Бондаренко, Олена, була бита в другому колі стокгольмського Nordea Nordic Light Open (140 тис. доларів). Її кривдницею стала шведка Софія Арвіддсон, а рахунок матчу — 2:6, 3:6.

Приватне життя

      25-річний український велосипедист-професіонал Ярослав Попович, якого називають наступником легендарного Ленса Армстронга в команді «Діскавері ченел», у середу одружився з італійкою Сінді-Марією Бароні. Кращий молодий гонщик минулого «Тур де Франс» (12-й у загальному заліку) зізнався, що познайомився з майбутньою нареченою, яка на п’ять років молодша за нього, на Таїті, де проходила одна із трекових гонок. Батько дівчини був у той час консулом Італії в цьому тихоокеанському регіоні. Церемонія вінчання призначена на грудень у рідному місті Поповича — Дрогобичі Львівської області, повідомляє www.cyclingnews.com.

Бокс

      Відомий американський боксер-«супертяж» Кліффорд Етьєнн арештований у штаті Луїзіана за обвинуваченням у збройному пограбуванні, викраденні та замаху на убивство поліцейського. За свідченнями очевидців і представників поліції, Етьєнн обікрав невеликий місцевий магазин, захопив автомобіль, у якому перебувала жінка з дітьми, і наставив пістолет на офіцерів поліції під час затримання, повідомляє сайт Allboxing.com.