«Нігерійський жах» Володі Кличка

12.08.2005
«Нігерійський жах» Володі Кличка

Позавчора в Нью-Йорку Кличко і Пітер уперше зійшлися ніс до носа. (Фото РЕЙТЕР.)

      Позавчора у Нью-Йорку було остаточно залагоджено й підписано контракт на наступний бій Кличка-молодшого — Володимир 24 вересня зустрінеться з 24-річним нігерійцем Самюелем Пітером, на професійному рахунку якого 24 поєдинки (у них — 21 перемога нокаутом) і нуль поразок. Відбірковий двобій IBF за участю «Залізного кулака» та «Нігерійського жаху» (саме таке прізвисько має Пітер) прийме «Бордвок холл» міста Атлантік-Сіті, що у штаті Нью-Джерсі.

      Президент телеканалу НВО Sports Керрі Девіс на прес-конференції з цього приводу відзначив: «Коли два тижні тому мене попросили допомогти організувати цей бій, я не міг повірити у те, що він може відбутися, оскільки кожен із бійців може втратити дуже багато з того, чим володіє. Але саме такі поєдинки потрібні любителям боксу, які повинні отримати справжнє задоволення».

      Зауважмо, що в Атлантік-Сіті не розігруватимуться жодні пояси, а інтрига знову полягатиме в тому, чи зможе Кличко-молодший повернутися до когорти найсильніших. Адже поразка нігерійцеві — ще одному «міцному горішку» з «бронебійним» підборіддям — означатиме потребу нарешті «зав'язувати».

      Команда Самюеля Пітера просто горить бажанням розправитися з українцем. «Ми дуже багато й важко тренуємося, готуючись до бою з Володимиром. І йому не допоможе навіть Еммануель Стюард — тренер із всесвітньо відомим ім'ям. Ми готові віддати всі сили для того, щоб Пітер переміг. Саме Самюель є тим бійцем, з яким асоціюється майбутнє суперважкого дивізіону», — заявив наставник африканця Івайло Годзев. — Він обіцяє, що Самюель нокаутує Кличка вже в другому раунді. Сам боксер, вирячившись на значно вищого суперника, додав: «Двобій зі мною буде кінцем твоєї кар'єри. Це я тобі гарантую. Настає мій час, так що готуйтеся до того, що приходить новий чемпіон».

      Володимир на прес-конференції був скромним і стриманим. Подякувавши за організацію поєдинку, Кличко зазначив, що все стане на свої місця 24 вересня.

      29-річний український боєць визнає, що в цьому поєдинку він може втратити значно більше, ніж Пітер. «Але перемога — єдиний спосіб наблизитися до двобою за титул чемпіона світу», — відзначив Володя трохи згодом в інтерв'ю сайту www.klitschko.com. Наставник екс-чемпіона WBO Еммануель Стюард додав: «Ми плануємо провести перед цим матчем дуже багато спарингів. Більше, ніж будь-коли проводив Володимир при підготовці до кожного зі своїх двобоїв».