Плацдарм — Монте-Карло

10.08.2005

      Твердження, що закордонні промоутери не обов'язково гарантуватимуть українським боксерам режим найбільшого сприяння, знайшло ще одне підтвердження. Наш співвітчизник Юрій Бараш'ян переміг у поєдинку за титул інтерконтинентального чемпіона WBA (вагова категорія до 79 кг). Натиску боксера з Феодосії на рингу Монте-Карло не витримав італієць Массіміліано Саїнаї. Тепер Бараш'ян всерйоз налаштований на бій за звання чемпіона світу IBF із Клінтоном Вудсом.

      «Казати про те, що цей поєдинок заздалегідь був приречений на мій успіх, було б перебільшенням, — зазначив у розмові з журналістами Юрій. — Італієць Саїнаї дуже досвідчений (провів 37 поєдинків), технічний і вміє тримати удар. Тому мені довелося добряче попрацювати всі 12 раундів, щоб здобути звання інтерконтинентального чемпіона. Це вагомий етап у моїй кар'єрі, і тепер я маю мотивацію для подальшого удосконалення. Незабаром англієць Вудс відстоюватиме свій титул IBF проти мексиканця Гонсалеса і, якщо він залишиться на «троні», то на зустріч із ним претендуватиму вже я. Щоправда, перед цим захищатиму титул інтерконтинентального чемпіона».

      На запитання, чи вистачить витримки, якщо омріяного бою доведеться чекати занадто довго (бо ж українцям уже звично створюють штучні перешкоди перед світовими титулами), Бараш'ян відповів: «Я й так занадто довго чекав на етапний бій у своїй кар'єрі. Були й поразки, як у 2003 році в Магдебурзі, де судді помилково за очками віддали перемогу німцеві Штічліцу. Тому зараз я загартований до будь-яких випробувань поза рингом. Крім того, ми з тренером Віталієм Нищетою не маємо жодного бажання підписувати контракти із закордонними промоутерами, бо переконані і довели це ділом, що зростати у майстерності можна і під егідою Ліги професіонального боксу України».

      До речі, голова правління ЛПБУ Микола Лісін розповів, що після того, як у червні в Україні з візитом побували президент Європейського боксерського союзу (EBU) Рубен Васкес Мартінес та генсек цієї організації Енза Закапоні, на конгресі EBU у Відні було офіційно оголошено: саме ЛПБУ є єдиною в Україні організацією, яка володіє правами повноцінного членства в EBU.

      Крім того, пан Лісін підтвердив, що чутки про приїзд славнозвісного Леннокса Льюїса до Києва небезпідставні. З екс-чемпіоном світу досягнуто домовленості, що він із родиною відвідає у жовтні великий боксерський вечір у столиці України.