Купіль від «Гладіатора»

06.08.2005

      У свідомості мас, які полюбляють усіляке «жовте» читво, постать австралійського актора й голлівудської зірки Рассела Кроу асоціюється не так із «Гладіатором», за який він отримав «Оскара», як із хуліганством і бешкетами. Такий уже той Рассел нестриманий — то з офіціантом у барі поб'ється, то запустить в готельного адміністратора телефоном або й вікна в номері поб'є...

      Після одруження Кроу пообіцяв дружині, що бешкетувати більше не буде, але, судячи з усього, стриматися йому важко. Хоча актор старається як може й активно творить собі імідж «хорошого хлопця». І це в нього хоч і зі скрипом, але виходить. Принаймні для однієї зі шкіл автралійського штату Новий Південний Уельс (того, де розташовані столиця Австралії Канберра і Сідней) Рассел став справжнім героєм. Ще б пак, адже днями «Гладіатор» виділив аж 20 тисяч доларів із власної кишені на будівництво в цьому навчальному закладі басейну, про який і учні, й учителі вже давно мріють.

      Причому, як з'ясувалося, це вже не перший добрий вчинок Кроу, який давно опікується цією школою. Просто про попередні благодійні акції він нікому не повідомляв, адже робиться це не для піару, а від щирого серця. Власне, й цього разу ніхто б не дізнався про благодійність актора, якби хтось з учителів (або школярів) не пробалакався журналістам. А ті вже такої нагоди здивувати народ несподіваним ракурсом Расселової натури не пропустили.