Я не «козачка» твоя, я не дружина твоя...

06.08.2005
Я не «козачка» твоя, я не дружина твоя...

Олександра Горбунова.

      Запорізька «козачка» Олександра Горбунова, попри спробу її дискваліфікації, зініційовану чемпіонами України, таки гратиме в угорському «Шопроні». У цьому принаймні запевнив «УМ» Тигран Петросян, агент талановитої 19-річної баскетболістки. За його інформацією, 1 серпня Міжнародна федерація (ФІБА) надіслала офіційного листа керівництву БК «Євролізинг Орсі Шопрон», згідно з яким Горбуновій дозволено виступати за цю команду. «Козачка-ЗАлК» одержить 10 тисяч доларів компенсації за достроково розірваний контракт.

      «Усе це означає, що Саша не порушила жодного пункту контракту з «Козачкою», і з серпня офіційно є гравцем угорського клубу», — повідомив пан Петросян. У телефонній розмові висловив вдячність «Україні молодій» за об’єктивне висвітлення скандалу, який ініціювали виконавчий директор запорізького БК Григорій Вуль і головний тренер «Козачки» Юрій Велігура. З подачі саме цього тандему, нагадаємо, в команді було реалізовано сценарій «антигорбуновського страйку»: пан Вуль заявляв, нібито інші «козачки» відмовляються виступати за національну збірну України поруч зі «зрадницею» Горбуновою.

      Намір «пересадити» конфлікт між гравцем і клубними функціонерами у табір головної команди країни засудила її головний тренер Марина Ткаченко. Як повідомив «УМ» виконавчий директор Федерації баскетболу України Віктор Гуревич, даний сегмент конфлікту оперативно залагоджено, і до відбіркових ігор чемпіонату Європи наша збірна готується в оптимальному складі. Ірина Мащенко, Марина Хабарова й Оксана Письменник уже не проти захищати честь синьо-жовтого прапора разом із MVP останніх молодіжних першостей. І дискваліфікувати Горбунову не будуть.

      У грі ми побачимо збірну вже 7 серпня, коли в Києві підопічні Марини Ткаченко повинні обігрувати баскетболісток Болгарії (у рамках групового турніру, що розпочинається).