ХРОНІКА

03.08.2005

Шахи

      У третьому турі командної першості Європи, яка проходить у Гетеборзі, чоловіча збірна України розгромила шотландців — 3:1. Василь Іванчук та Павло Ельянов свої партії звели унічию, а Сергій Карякін та Олександр Мойсеєнко здобули перемоги. У турнірній таблиці українська команда з 4 очками перебуває на 14-му місці, а лідирують збірні Німеччини та Франції, в яких по 6 очок.

      Жіноча збірна України поступилася Грузії — 1,5:2,5. Перемогу суперницям принесла титулована Майя Чибурданідзе, яка обіграла нашу Наталю Жукову. Після третього ігрового дня українки мають 3 очки й обіймають 14-ту сходинку, а попереду — росіянки та румунки з 6 пунктами.

Хокей

      Федерація хокею України та Канадська хокейна асоціація остаточно домовилися, що 2-3 вересня у київському Палаці спорту відбудуться два товариські матчі на рівні національних збірних. До столиці України канадці прибудуть із білорусами, з якими спарингуватимуть 30 й 31 серпня.

* * *

      Контрольний матч. «Юність» (Мінськ) — «Сокіл» (Київ) — 2:3 ОТ. Шайби в українців на рахунку Марковського, Онищенка й Литвиненка.

Баскетбол

      Як і в першому контрольному матчі, збiрна України в Південному виграла у поляків спаринги в п’ятницю та неділю. Рахунки цих зустрічей — 76:65 і 74:50.

Футбол

      Бразильський легіонер «Шахтаря» Жоао Батіста повертається в Туреччину. Півзахисник підписав однорічний контракт із середняком тамтешнього чемпіонату — «Коньяспором». Нагадаємо, що в «Шахтар» Батіста перейшов у липні минулого року зі стамбульського «Галатасарая».

* * *

      Румунський клуб «Стяуа», який тренує наш Олег Протасов, програв матч за Суперкубок країни бухарестському «Динамо». Підопічні українського фахівця двічі вели в рахунку, але зрештою поступилися — 2:3 (вирішальний гол на 84-й хв. забив Клаудіу Нікулеску).