Папараці — по заслузі

30.07.2005
Папараці — по заслузі

Камерон Діаз — головний ворог набридливих журналістів і фотографів.

      Головний голлівудський борець із папараці та іншими набридливими журналістами — Камерон Діаз — здобула на своєму «полі бою» велику перемогу. Шість років тюрми — саме такий термін загрожує фотографу Джону Раттеру, який спробував було продати фото знаменитої актриси, де вона зафіксована без бюстгальтера. Цього тижня лос-анджелеський суд визнав Раттера винним у підробці підпису Діаз на документі з дозволом розповсюджувати пікантні фото. Тепер справа лише у виборі міри покарання, повідомляє Бі-Бі-Сі. Про це буде оголошено окремо 15 вересня.

      Як уже знають наші читачі, ця історія тягнеться з 2003 року, коли фотограф оголосив про намір продати серію знімків Камерон за 3,5 млн. доларів. Слід зазначити, що ті фото — 11-річної давнини, й на них «топлес» зображена зовсім інша Діаз. Молода-невідома, тоді вона була не проти попозувати звабливому фотомайстру. А тепер, ставши великою зіркою, знявшись в «Ангелах Чарлі» і вимагаючи за кожен наступний фільм не менше 20 мільйонів доларів, Камерон не вважає за потрібне оприлюднювати свій легковажний і сексуальний образ із минулого століття.

      Власне, Раттер спочатку й не збирався продавати знімки Камерон у «треті руки», а лише шантажував ними кінозірку: мовляв, заплатиш кругленьку суму — і не побачить весь світ тебе з голими цицьками. Але Діаз на шантаж не повелася — вона затіяла судові розбирання. Фотографа навіть завчасно арештували, судді наклали заборону на оприлюднення знімків, а тепер-от Феміда засвідчила, що Джон Раттер брехав, коли намагався довести, ніби акторка колись давала дозвіл-розписку. Отже, любитель «фотополювання» на майбутніх зірок відповідатиме і за спробу шантажу, і за неправдиві свідчення.

      «Я дуже рада, що справедливість перемогла, — заявила 32-річна актриса. — І я хочу зробити все, щоб подібні ситуації у відношенні відомих людей не виникали в принципі».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Судовий процес проти преставників медіа виграв ще один представник кінотусовки — Роман Поланськи. Відомий режисер нарешті засудив не менш відомий журнал Vanity Fair, який три роки тому написав, ніби Поланськи намагався спокусити одну жінку по дорозі на похорон своєї Шерон Тейт. Лондонський суд постановив, що часопис має виплатити кінорежисерові 50 тисяч фунтів стерлінгів моральної компенсації. А похорон, зауважмо, відбувався... далекого 1969 року.