ХРОНІКА

29.07.2005

Плавання

      У середу на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Канаді лише один українець брав участь у вирішальному запливі. Валерій Димо вийшов до фіналу дистанції 50 м брасом із сьомим результатом, а серед вісімки кращих опинився шостим (28,03 сек.). Призерами стали німець Варнеке (27,63), американець Ганглофф (27,71) та японець Кітаджима (27,78). На півфінальній стадії на 200-метрівці батерфляєм колись грізний Денис Силантьєв показав 12-й час, а Сергій Адвена — 10-й.

Гандбол

      Відбулося жеребкування гандбольних євротурнірів. У кваліфікації жіночої Ліги чемпіонів запорізький «Мотор» зустрінеться з кращою командою Голландії — «Омні СВ Хеллас». Першу гру наші дівчата проведуть на виїзді 3-4 вересня, матч-відповідь — за тиждень в Україні. У Кубку володарів кубків жереб визначив суперником львівської «Галичанки» грецький «Ормі» з міста Патри.

      Чемпіон України серед чоловічих команд — запорізький ЗТР — відразу потрапив до групового турніру Ліги чемпіонів. У період з 1 жовтня до 13 листопада опонентами українців будуть чинний володар Кубка чемпіонів — «Барселона», угорський «Пік» і переможець пари «ІФ Сюндеа» (Фінляндія) — «ХРК Любуськи» (Боснія і Герцеговина).

Баскетбол

      Краща команда України минулого сезону — «Київ» — продовжує підсилювати свої лави іноземцями. Черговим придбанням клубу Олександра Волкова став болгарський нападаючий Димитар Ангелов (202 см, 90 кг) із софійського ЦСКА, з яким кияни зустрічалися у минулій Євролізі.

Хокей

      У наступному сезоні збірна України, крім чемпіонату світу, візьме участь у трьох із чотирьох етапів турніру «Європейський виклик». Аби національна збірна мала практику й під час паузи, відведеної на перший етап, ФХУ підшукує партнера для товариського матчу на початку вересня. Переговори тривають із кількома країнами першої десятки світу, зокрема ведуться консультації з Канадською хокейною асоціацією. Тож, можливо, у київському Палаці спорту «синьо-жовті» зіграють зi збірною Канади, повідомляє «Українська хокейна агенція».