ХРОНІКА

27.07.2005

Велоспорт

      Після завершення багатоденки «Тур де Франс» Міжнародна спілка велосипедистів оприлюднила черговий рейтинг професійних гонщиків. Кращими особистостями на сьогодні є італієць Ді Лука (184 очки), американець Армстронг (139), казахстанець Винокуров (136), бельгієць Боонен (120), італієць Петаккі (120), німець Ульріх (111). Українці Ярослав Попович і Сергій Гончар посідають 22-гу (65 балів) та 48-му (35) позиції, відповідно. Трійку найвдаліших націй складають Італія (559), США (417), Іспанія (352). Україна в цьому заліку посідає 10-те місце (101).

Легка атлетика

      Росіянка Олена Ісінбаєва стала першою жінкою, який підкорився 5-метровий рубіж у стрибках у висоту з жердиною. Свій 17-й світовий рекорд вона встановила на турнірі серії Гран-прі у Лондоні.

* * *

      На юніорському чемпіонаті Європи у литовському Каунасі українська команда зусиллями лише дівчат завоювала п’ять медалей. У секторі для потрійних стрибків Тетяна Дяченко святкувала перемогу з результатом 14,04 м, а Лілія Кулик отримала «бронзу» (13,42 м). Другу золоту медаль Україні принесла Наталія Лупа у забігу на 800 м, а Ірина Коваленко стала третьою у стрибках у висоту (1,85 м). В останній день змагань бронзовою нагородою з національним рекордом порадувала дівчача естафета 4х400 м у складі Олександри Пейчевої, Анжеліки Шевченко, Наталії Лупи й Ксенії Карандюк.

Бокс

      Українець Сергій Дзинзирук, який виступає у вазі до 70 кг у німецькому клубі «Юніверсум бокс промоушен», має намір «поговорити по-чоловічому» зі своїм промоутером Клаусом-Пітером Колем. Броварчанин незадоволений тим, що замість поєдинку за титул чемпіона світу за версією WBO з пуерто-риканцем Даніелем Сантосом, на який він уже давно очікує, Коль змушує його 10 вересня проводити четвертий поспіль захист поясу чемпіона Європи.

Теніс

      20-річна киянка Марія Коритцева в парі з італійкою Джулією Касоні виграла турнір серії WTA в італійському Палермо з призовим фондом 140 тисяч доларів. У фіналі вони здолали польську пару Янс/Росольська — 4:6, 6:3, 7:5.

Волейбол

      Готуючись до кваліфікаційних матчів чемпіонату світу 2006 року, чоловіча збірна України двічі зіграла з командою Чехії. У Празі наші поступилися з рахунком 0:3, а в Німбургу — 1:3.  З 29 по 31 липня в Неаполі українці в компанії зі збірними Італії, Іспанії й Німеччини розіграють дві путівки на світову першість.

Баскетбол

      Захисник БК «Київ» Сергій Чикалкін підписав дворічну угоду з російською командою «Унікс» із Казані. Кандидат до збірної Росії вже виступав під керівництвом Станіслава Єрьоміна в сезоні 2002/03.