ХРОНІКА

20.07.2005

Бокс

      Міжнародна федерація боксу (IBF) зобов'язала Володимира Кличка провести бій із нігерійцем Самуелем Пітером для визначення претендента на дуель із чемпіоном світу Крісом Бірдом. Кличко-молодший наразі перебуває на четвертому рядку рейтингу IBF (перші два місця вакантні), а 24-річний представник Африки — на п'ятому. На третьому — битий Володимиром Деварріл Уїльямсон, котрий і сперечатиметься найближчим часом з Бірдом за титул. Пітер, в активі якого 24 перемоги на професійному ринзі, претендує й на пояс Віталія Кличка (чемпіона за версією WBC), тож найближчим часом його менеджери мають визначитися з наступним боєм свого підопічного.

Футбол

      Боротьбу за талановитого нападаючого збірної Італії Альберто Джилардіно виграв «Мілан». Уже колишній гравець «Парми» підписав із клубом Андрія Шевченка 5-річний контракт. Залишив стан «россо-нері» данець Йон-Даль Томассон — він на чотири роки переїхав до німецького «Штутгарта».

* * *

      Через невиконання фінансових вимог до учасників чемпіонату виконком Італійської футбольної федерації виключив із серії А «Торино» й «Мессіну». У відповідь клуби збираються подавати позов до суду. У разі потреби замінити невдах можуть «Болонья» й «Тревізо». За таким самим критерієм із серії В викреслені «Салернітана» й «Перуджа».

Баскетбол

      Президія Федерації баскетболу України на засіданні у Південному визначила, що в наступному чемпіонаті чоловічої суперліги гратиме 15 команд. До 13 учасників минулої першості додалися МБК «Маріуполь» (фактично — друга команда «Азовмашу») і «Черкаські мавпи». Після турніру в два кола вісімка кращих продовжить боротьбу за медалі у «плей-оф». У жіночій першості тепер не буде поділу на вищу і першу лігу — всі команди виступатимуть в одному дивізіоні.

            Крім того, з сезону-2005-06 відновлюється проведення Кубка України. Не змінилося правило ліміту на легіонерів — клуби можуть заявляти лише двох гравців із паспортами неєвропейських держав.

Легка атлетика

      У німецькому Ерфурті завершився п'ятий молодіжний (U-23) чемпіонат Європи, на якому українська команда здобула чотири медалі (15-й показник серед збірних). Чемпіонкою у стрибках із жердиною стала представниця Донеччини Наталка Кущ (4,30 м). Бронзові нагороди дісталися Юрію Крамаренку з Київщини у стрибках у висоту (2,27 м), одеситці Катерині Карсак у метанні диска (56,81 м) і Наталії Золотухіній із Черкащини у метанні молота (67,75 м).

* * *

      У Марокко на юніорському чемпіонаті світу українці виграли чотири срібні медалі, посівши 17-те місце командного заліку. Олександр Нартов став другим у стрибках у висоту (2,18 м), Артем Винник — у метанні молота (77,88 м), Віра Ребрик — у метанні списа (55,67 м), а Роман Авраменко встановив особистий рекорд у метанні списа (79,22 м).

* * *

      Донеччанин Володимир Зюськов із результатом 7,90 м виграв змагання у стрибках у довжину на етапі «Гран-прі» у грецьких Салоніках.