Бідолашна клонована Йо...

15.07.2005
Бідолашна клонована Йо...

      Поки українці діляться враженнями від перегляду дотичного до нашої країни блокбастера Спілберга «Війна світів», американці вже переключили увагу на інший фантастичний «свіжак» — днями у Нью-Йорку відбулася прем'єра стрічки Майкла Бея «Острів». Ми цей мелодраматичний трилер побачимо не раніше 11 серпня (саме тоді «Острів» стартує в українському прокаті), тому наразі доводиться задовольнятися лише коротким викладом змісту, наведеним в анотації до фільму. Отже, фабула така: двоє друзів у виконанні сексапільної красуні Скарлетт Йоханссон і мужнього (як не на вигляд, то в душі точно) Евана Макгрегора дізнаються, що насправді вони — всього лише клони, створені для того, аби постачати людей органами для трансплантації, і жити їм залишилося недовго. Вражені цією новиною (варто додати, що дія відбувається у нашому, ХХІ сторіччі, але явно через певну кількість років), молоді люди наважуються втекти з поселення, в якому мешкають разом із такими ж клонами, і поїхати на Острів — єдине місце на планеті, де ще збереглася природа й над головою не висить товстий шар смогу.

      Хтозна, що там трапиться з героями далі, але глядачам, вочевидь, нудно не буде. Принаймні саме такий висновок спадає на думку після численних травм виконавиці головної ролі, яких Скарлетт зазнала у процесі зйомок і за які її навіть прозвали «Бідолашна Йо». «Ви навіть не уявляєте, що я пережила під час зйомок. З мене досі не зійшли всі синці», — скаржиться Йоханссон, констатуючи, що перша у житті участь у фільмі екшн їй усе одно дуже сподобалася. Шанувальникам актриси стрічка, очевидно, теж сподобається незалежно від її художніх якостей, адже, окрім усього іншого, Скарлетт з'являється на екрані ще й в оголеному вигляді. Щоправда, тільки на якусь мить і наполовину, але ж усе одно...

      До речі, з цим епізодом вийшов невеликий курйоз. Річ у тім, що режисер якраз зовсім не збирався демонструвати принади актриси на весь світ, і в сцені, де героїня Йоханссон прокидається в ліжку, умовляв кінозірку бодай щось одягти — як не футболку, то принаймні ліфчик. На що Скарлетт упевнено заявила, що «жінки не сплять у ліфчиках, тому якщо я вилазитиму з-під ковдри в бюстгалтері, то виглядатиму, як ідіотка». До речі, у футболках деякі жінки, мабуть, таки сплять, але про цей предмет одягу Йоханссон змовчала. Ну а нічної сорочки режисер їй, схоже, і не пропонував. Та й навіщо, якщо актриса сама, без жодних надбавок до гонорару, погодилася на такий чудовий рекламний крок! Адже зазвичай зірки вимагають за свою згоду оголити зайву частину тіла вельми кругленькі суми, а то й узагалі категорично відмовляються оголитися. Хоча випадок зі Скарлетт тільки зайвий раз доводить, що насправді до цього їх спонукає не вроджена цнотливість, а страх показати публіці свої далеко не ідеальні форми... Тоді як Йоханссон у цьому плані боятися нічого — їй таки є що показати!