ХРОНІКА

14.07.2005

Футбол

      Ліга чемпіонів. Перший кваліфікаційний раунд. Перші матчі. Результати вівторка: «Работнічки» (Македонія) — «Сконто» (Латвія) — 6:0, «Сліма» (Мальта) — «Шериф» (Молдова) — 1:4, «Динамо» (Мн, Білорусь) — «Анортосіс» (Кіпр) — 1:1, «Левадія» (Естонія) — «Динамо» (Тб, Грузія) — 1:0, «Кайрат» (Казахстан) — «Артмедіа» (Словаччина) — 2:0, «Нефтчі» (Б, Азербайджан) — «Нафнарфйордур» (Ісландія) — 2:0.

Велоспорт

      Після першого на «Тур де Франс» дня відпочинку у вівторок відбувся 10-й етап протяжністю 181 км. На одному з гірських схилів за 60 км до фінішу впав українець Ярослав Попович. Але він зумів повернутися на трасу попри ушкодження плеча й допомогти лідерові своєї команди «Діскавері ченнел» — Ленсу Армстронгу. В підсумку американець фінішував на мить пізніше за іспанця Вальверде, проте цього вистачило для повернення на вершину загального заліку. Слідом за ним розташувалися данець Расмуссен (+0.38) та італієць Бассо (+2.40). Попович приїхав 19-м, у генеральній класифікації він на 14-й позиції (+6.25), а серед молодих гонщиків — на другій (+3.09 від Вальверде). Юрій Кривцов за підсумками етапу посів третє місце серед спринтерів і в змаганні «королів гір».

Баскетбол

      На молодіжному чемпіонаті Європи у підмосковному Чехові збірна України зазнала третьої поразки у чотирьох матчах. У розіграші місць з 9-го по 16-те підопічні Юрія Шаповалова поступилися турецьким одноліткам — 59:68 (Дятловський — 11).

* * *

      Позавчора почесний президент БК «Київ», віце-президент ФБУ Олександр Волков провів прес-конференцію, на якій представив сербських новачків команди — Ратко Варду й Драгана Луковськи, а також нового спортивного директора — ізраїльтянина Рані Кахана. Керівники клубу ставлять перед колективом цілі — виграти чемпіонат України й Кубок Європи, потрапити найближчим часом до Євроліги УЛЄБ та підготувати молоді кадри для основного складу. Крім того, Волков висловив розчарування виступом «молодіжки» на континентальній першості.

Зміна

      В італійському містечку Ліньяно-Сабіадоро відбувся VIII літній європейський юнацький олімпійський фестиваль — аналог Олімпійських ігор дорослих. Збірна України, завоювавши 13 медалей (4+6+3), у загальнокомандному заліку посіла сьоме місце.