ХРОНIКА

07.07.2005

Велоспорт

      На четвертому етапі багатоденки «Тур де Франс» відбулася командна гонка з роздільним стартом на 67,5 км. Перемогу позавчора святкувала американська команда «Діскавері ченнел» (1 год. 10,39 сек.), а її лідер Ленс Армстронг очолив особистий залік. Перше місце американець присвятив травмованому партнеру по команді — росіянину В’ячеславу Єкимову. На другому місці з відставанням у дві секунди — команда «Сі-Ес-Сі», на третьому — «Ті-мобайл» (+35 сек.). Падіння на трасі попереднього володаря жовтої майки лідера — американця Забріськи — призвело до його падіння на дев’яту позицію загального заліку.

      Скористався плодами командної перемоги й українець Ярослав Попович: він перемістився з 18-го місця на шосте з відставанням від лідера в 1 хв. 16 сек. Причому Попович очолив загальний залік молодих гонщиків (до 26 років), маючи перевагу над іспанцем Санчесом у 40 секунд.

Футбол

      Гравці російської команди «Крилья совєтов» (Самара) обрали своїм новим капітаном півзахисника збірної України — Андрія Гусина.

* * *

      У рамках програми обміну суддями українська бригада арбітрів на чолі з Ігорем Іщенком відпрацювала на матчі чемпіонату Норвегії «Волеренга» — «Одд Гренланд» (3:0). Очікувалося, що після того, як норвежець Тер'є Хауге відсудив фінал Кубка України, українців запросять на один із вирішальних поєдинків скандинавської першості, але їм довірили рядову зустріч 13-го туру.

* * *

      Контрольні матчі: «Цюріх» (Швейцарія) — «Шахтар» — 2:3 (Маріка, Дуляй, Елано); «Чорноморець» — «Дачія» (Молдова) — 4:0, 5:1; «Металург» (З) — «Рієка» (Хорватія) — 1:5; «Динамо» («помаранчеві») — «Динамо» («білі») — 7:2 (Ребров і Ротань (по 3), Шацьких — Чеснаускіс (2)).

* * *

      Форвард збірної Італії Крістіан Вієрі, який кілька днів тому перервав стосунки з «Інтером» за домовленістю сторін, підписав дворічну угоду з принциповим суперником «нерадзуррі» — «Міланом».

Баскетбол

      Збірна України дівчат віком до 20 років зазнала першої поразки на молодіжному чемпіонаті Європи у Чехії. На старті чвертьфінального раунду підопічні Марини Ткаченко у Брно поступилися полячкам — 80:92 (Зарицька (20), Горбунова (16 + 10 підборів)). В іншому матчі групи F віце-чемпіони континенту француженки переграли іспанок. Учора увечері наша команда грала з французькою, а сьогодні зустрічається з Іспанією.

Преса

      Російський олігарх Роман Абрамович, володар футбольного англійського клубу «Челсі», який підтримує також московський ЦСКА і хокейну команду «Авангард» з Омська, виявив зацікавленість у придбанні кількох спортивних видань. Зокрема, російські ЗМІ інформують, що у сфері його інтересів — газета «Спорт-Експрес» та журнал «Про-спорт».