Ловля грабіжника на пироги

05.07.2005

      Кожен грабіжник, який має бодай одну клепку в голові, повинен пам'ятати: «на діло» не можна йти на голодний шлунок. Уже ж не раз бувало, що саме через непомірний апетит (у прямому сенсі слова) квартирних злодіїв брали «тепленькими»: один нажерся на кухні смачних домашніх харчів та й заснув просто на місці злочину, інший, обчистивши квартиру, поки господарі спали, поліз у холодильник — чимось поживитися, перекинув каструлю із супом і побудив хазяїв. І таких випадків нараховується чимало. Але 22-річного грабіжника з румунського міста Фарагас сумний досвід попередників, очевидно, так нічому й не навчив.

      Пізньої ночі молодий, але вже досить огрядний (140 кілограмів чистої ваги!) хлопець заліз через вікно в магазин, аби його пограбувати. Вичистивши касу, де було близько 500 доларів, грабіжник уже поліз було назад, але вгледів у вітрині пироги. Тут бідолаха і спіймався. Замість тікати від цієї спокуси, як нечистий від ладану, ласун допався до пирогів і вгатив їх неабияку кількість. А тоді вже поліз у рятівне вікно, але — ой лишенько! Застряг у ньому  просто посередині.

      Так і сіпався товстун, не спромігшись пролізти ні назад, ні вперед, аж поки вранці на роботу прийшов власник магазину Васіле Мандаче. «Спочатку я побачив багато обгорток від пирогів на підлозі, а потім, піднявши очі, — пару  товстих, коротких ніжок, які звисали з вікна, — сміючись, ділиться враженнями пограбований. — Тоді я вийшов назовні, де з іншого боку теліпалася передня частина грабіжника, розреготався і покликав своїх друзів, щоб вони глянули на це перед тим, як ми викликали поліцію. Це було дуже смішно», — цитує пана Мандаче «Ананова». Мораль цієї «байки» проста: якщо збираєшся когось грабувати, маючи безрозмірне пузо,  терміново сідай на дієту!