Відверта мода й чоловіча врода

05.07.2005
Відверта мода й чоловіча врода

Нижче, ще нижче... Так штани вiд D&G нескладно й загубити.

      Що більше оголеного тіла — то краще. Тобто одяг має бути такий, щоб унизу — покоротше, зверху — побільше вирізів (якщо піджак, то тільки на голе тіло!), посередині — приталене і, звісно, талія щоб обов'язково занижена! Думаєте, це рекомендації для жінок з розділу «як треба одягатися, щоб у всіх чоловіків довкола повідпадали щелепи»? Нічого подібного. Так модельєри радять одягатися наступного літа... чоловікам.

      Щиро кажучи, рекомендації дизайнерів, продемонстровані на тижні чоловічої моди сезону весна-літо-2006, який днями проходив у Мілані, трохи бентежать. І не лише тому, що уявивши собі шефа в прозорому піджачку на оголеному торсі й симпатичного колегу з комп'ютерного відділу в шортах із заниженою талією, мимоволі червонієш. А й тому, що якось дуже вже не по-чоловічому виглядали міланські дефіле: хочеш не хочеш, згадувалися «байки» про «не ту» орієнтацію більшості творців цих колекцій. Утім, на щастя, були й винятки: дехто — як, наприклад, улюблений модельєр нашого Андрія Шевченка Джорджіо Армані — навіть не вибиваючись із цієї еротичної тенденції, примудрився одягти чоловіків пристойно й сексуально з жіночого, а не «блакитного» погляду. А от відомий модно-життєвий дует веселих хлопців «Дольче і Габбана» своїх симпатій не приховував: модні чоловіки в уявленні D&G повинні ходити напівоголеними. Один бідолаха-манекенник, схоже, сповна відчув усі переваги стилю «Дольче і Габбана», ледве не загубивши на подіумі «занижені» аж до непристойності штани, які й без того постійно підтягував. Приблизно такою ж виглядала й колекція від відомої марки Moschino, яка супроводила свою нову лінію відвертим гаслом «Займайтеся коханням, а не модою!». І судячи з того, у що Moschino пропонує одягатися представникам сильної статі, для цього їм навіть не доведеться роздягатися — й без того ходитимуть майже голі.

      Добре ще, що на цьому святі модної розпусти була парочка жінок. Скажімо, Вів'єн Вествуд вирішила залишити чоловікам бодай трохи таємничості й замість роздягати їх до нитки запропонувала просто змінити однотонні й похмурі кольори на різнобарвне й веселе вбрання. Вийшло досить веселенько. Принаймні шефа тепер можна уявляти у пристойнішому прикиді — наприклад, яскраво-рожевому піджаку, кислотно-зелених штанях і лимонно-жовтій сорочці у великі фіолетові «горохи». Краса! До речі, на ноги модно взувати або кислотні ж кросівки, або сандалі на босу ногу. Шкарпетки, між іншим, узагалі наступного року будуть не в моді. Єдине, що залишили дизайнери представникам консервативного стилю — це вечірні костюми. Вони виглядають значно пристойніше... ну тобто традиційніше, ніж одяг на повсякдень або для офісу. Щоправда, класичні чорні або темно-сині й у смужку костюми строгого крою — це вже вчорашній день. Модні чоловіки обирають шовк бронзового або сріблястого тону й легку приталеність.