ХРОНІКА

05.07.2005

Фехтування

      Чемпіонат Європи в Угорщині українська збірна завершила на четвертому місці загального заліку з п'ятьма нагородами (1+1+3). У п'ятницю «бронзу» виборов шпажист Дмитро Чумак. На вихідних призерами стали наші команди майстрів шпаги. Дівчата у півфіналі поступилися росіянкам (36:45), а в двобої за «бронзу» перемогли господарок змагань з рахунком 45:35. Медалі гатунком повище — срібні — здобули шпажисти- чоловіки. Здолавши на шляху до фіналу суперників з Естонії, Голландії й Угорщини, у вирішальному протистоянні вони поступилися полякам — 37:42.

Гандбол

      У суботу в Санкт-Петербурзі відбулося жеребкування фінальної частини жіночого чемпіонату світу, що пройде тут 5-18 грудня. Збірна України потрапила до групи D, де їй протистоятимуть команди Франції, Румунії, Македонії, Аргентини й Камеруну. До другого етапу виходять по три кращі команди групи.

Бокс

      Український суперваговик Олександр Дмитренко в суботу виграв одночасно два титули — інтерконтинентального чемпіона за версіями IBF і WBO. У Гамбурзі він у другому раунді послав у нокаут чемпіона Німеччини Андреаса Зідона, здобувши свою 19-ту перемогу на професійному рівні.

Легка атлетика

      У п'ятницю на паризькому «Стад де Франс» відбувся перший з етапів «Золотої ліги», у змаганнях якої спортсмени розігрують мільйон доларів призових. Щоправда, розділять його лише серед переможців усіх шести стадій. У Франції виступало четверо українців, кращий результат серед них показав Іван Гешко у забігу на 1500 м — п'яте місце. Стаєр із Чернівців поступився трьом кенійцям і французові. До речі, на турнірі у передмісті Парижа було встановлено рекорд відвідуваності «Золотої» ліги», старти якої проходять з 1998 року, — 70 253 глядачі.

Уточнення

      У статті «Новий «володар кілець» («УМ» за 25 червня) Віктора Януковича було названо віце-президентом Федерації вітрильного спорту України. Насправді, за даними федерації, він є лише почесним членом ФВСУ і жодних функцій у ній не виконує.