Переможна — нота «Ре»

05.07.2005
Переможна — нота «Ре»

Фернандо Алонсо.

      Схоже, що сподіватися на повернення Міхаеля Шумахера в коло претендента на трон «королівських перегонів» цього сезону вже не варто. Хоча б тому, що новий лідер «Формули-1» Фернандо Алонсо все більше нагадує легендарного німця в його найкращі роки. Та сама впевненість у собі та своїй команді, те саме домінування на всій дистанції. Гран-прі Франції висвітив усі найкращі сторони іспанця. Хоча передбачити такий сценарій було нескладно. Поки Алонсо здобував свій п'ятий «поул» у кар'єрі і третій — у цьому сезоні під час кваліфікації на домашній для його команди «Рено» трасі автодрому «Маньї-Кур» в Невері, господар «Феррарі» Жан Тодт не приховував утоми: «Чотири Гран-прі за п'ять тижнів — це важко, і не лише для команди. Складно й нашим партнерам та виробникам гуми. Такий насичений графік дає переваги тим «стайням», які на цей момент мають ліпшу машину, а в інших немає часу на подолання технічних проблем».

      Другим цього разу приїхав Кімі Райкконен, який обрав точну тактику для конкретних перегонів. Тоді як усі робили три піт-стопи, фін обмежився двома. Хіба що колумбієць Хуан-Пабло Монтойя робив спроби втрутитися у боротьбу, поки на 46-му колі не зупинив машину через проблеми з мотором. Алонсо ж після переможного фінішу визнав, що його болід був настільки чудовим, що він тиснув на газ лише до першого заїзду на дозаправку, а потім послабив тиск, прагнучи насолодитися тріумфом уболівальників «Рено» на центральній трибуні.

      Найцікавішим на загалом маловидовищному етапі став той факт, що на трасі вперше не було жодного француза, при цьому домашня «стайня» «Рено» перемогла на рідному автодромі вперше з 1983 року. 80 тисяч глядачів відзначили це як національне свято, і француз Ален Прост таки зійшов на подіум, щоб вручити приз Фернандо Алонсо.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. 10-й етап.

Гран-прі Франції.

Траса «Маньї-Кур»

      Залікова вісімка: 1. Алонсо («Рено») — 1:31.22233; 2. Райкконен («Макларен») — +11,805; 3. М.Шумахер («Феррарі») — +1.21,914; 4. Баттон (БАР) — +1 коло; 5. Труллі («Тойота») — +1 коло; 6. Фізікелла («Рено») — +1 коло. 7. Р. Шумахер («Тойота») — +1 коло. 8. Вільньов («Заубер») — +1 коло.

      Загальний залік: Алонсо — 69, Райкконен — 45, М. Шумахер — 40, Труллі — 31, Баррікелло («Феррарі») — 29, Хайдфельд («Уїльямс») — 25, Уеббер («Уїльямс»), Р. Шумахер — 22, Фізікелла — 20, Култхард («Ред булл») — 17, Монтойя («Макларен») — 16...

      Кубок конструкторів: «Рено» — 89, «Макларен» — 71, «Феррарі» — 69, «Тойота» — 53, «Уїльямс» — 47, «Ред булл» — 22, «Заубер» — 13, «Джордан» — 11, «Мінарді» — 7, БАР — 5.