БАСКЕТБОЛЬНА МОЗАЇКА

05.07.2005

Нумо, дівчата!

      Чудово розпочала свій виступ на молодіжному чемпіонаті Європи у чеському Брно українська жіноча збірна. За три дні змагань у групі В наші дівчата почергово здолали команди Угорщини — 85:48 (найрезультативніша — Покойова (21)), Туреччини — 80:70 (Зарицька (28)) і Латвії — 74:69 (Горбунова (26 + 17 підборів + 4 передачі)). Посівши перше місце у своєму квартеті, українки в наступному раунді за вихід до півфіналу посперечаються iз суперницями із Польщі, Іспанії, Франції. 19-річна Олександра Горбунова із запорізької «Козачки» вже звично лідирує на першості за кількістю набраних за матч очок (у середньому — 22,7) і підборів (13,3).

Єврокубки

      У неділю в Мюнхені відбулося жеребкування єврокубків наступного сезону. На першому етапі Кубка Європи, який виник замість Євроліги ФІБА, БК «Київ» виступить у групі G (суперники — «Локомотив» (Росія), «Карсіяка» (Туреччина), «Телеком Бонн» (Німеччина)), а «Азовмаш» — у квартеті А («Динамо» (СПб, Росія), «Шоле» (Франція), «Плоєшті» (Румунія)). Дві команди представлятимуть Україну й у Кубку виклику. «Сумихімпром» посперечається у групі С з ісландським «Кефлавіком» та фінською «Лаппеенрантою», а «Хімік» із Південного у трійці Н — з азербайджанською «Галою» й російським «Урал-Грейтом».

      У жіночих єврокубках виступить лише одна українська команда. Запорізька «Козачка-ЗАлК» гратиме не в Євролiзi, а у Кубку Європи. На першому етапі її суперниками у квартеті Н будуть «Касторія» (Греція), «Бешикташ» (Туреччина) і «Стара Загора» (Болгарія).

Трансфери

      Віце-чемпіон України — маріупольський «Азовмаш» — підписав контракти з двома лідерами МБК «Миколаїв» Олександром Раєвським та Євгеном Подорваним.