«Індустріалбанк» об'єднується з «МТ-банком»

30.06.2005

      На своїх зборах акціонери одного з найбільших банків України АКБ «Індуcтріалбанк» прийняли рішення про об'єднання з АКБ «МТ-банк». Таке об'єднання забезпечить банку стабільний розвиток, а також зробить його одним із найвагоміших на українському ринку. Напередодні таке ж рішення було прийняте акціонерами АКБ «МТ-банк». Планується, що процедура реорганізації завершиться до кінця року.

      Окрім рішення про об'єднання, акціонери АКБ «Індустріалбанк» також затвердили умови обміну акцій АКБ «МТ-банк» на акції АКБ «Індустріалбанк». Саме ж об'єднання супроводжуватиметься емісією 43 483 216 простих іменних акцій документарної форми випуску АКБ «Індустріалбанк» номінальною вартістю 1,25 грн.

      Головою правління АКБ «Індустріалбанк» призначений Леонід Гребинський, який до цього займав посаду голови правління «МТ-банк». Новий голова правління вітає рішення акціонерів: «Я впевнений, що рішення об'єднати ресурси двох банків в одне ціле — правильне з усіх точок зору. В умовах жорсткої конкуренції нашим клієнтам, як і всій Україні, потрібні, перш за все, сильні інститути, які забезпечували б стабільний розвиток та були б серйозними гравцями на ринку».

Олена ПОЛЯКОВА.