Автобус із ваннами для чемпіонів

30.06.2005

      Коли російсько-єврейський мільярдер, губернатор Чукотки Роман Абрамович придбав собі футбольний клуб «Челсі», англійські шанувальники футболу похапалися за голови. Мовляв, знайшов собі «чукча», який у футболі геть не розбирається, іграшку — тепер команді гаплик. І навіть коли «російський гість» почав купувати для клубу футбольних зірок за шалені гроші, це зовсім не переконало фанів у тому, що з Абрамовичем у «Челсі» є якесь майбутнє (тим паче що у всіх перед очима приклад мадридського «Реалу», де зібрані в одну купу суперзірки, замість доповнювати одне одного, навпаки, губляться на тлі інших). І тільки після того, як «Челсі» стрімко злетів нагору в турнiрнiй таблицi, недовірливі англійці переконалися: цей дивний «росіянин» справді любить футбол і свій клуб. Недарма тепер під час гри «синіх» лондонські фани «Челсі» виспівують на трибунах «Калінку». А коли цього року після 50-річної перерви «поліцейські» знову стали чемпіонами Англії, їхні прихильники ладні носити чукотського товстосума на руках.

      А щоб допомогти «так тримати» й надалі, власник «Челсі» вирішив трохи побалувати футболістів. Днями мільярдер замовив для клубу суперсучасний автобус, який англійська преса вже встигла охрестити «дивом техніки». Коштуватиме ця машина 600 тисяч фунтів (понад мільйон доларів), а виготовлять його не раніше березня наступного року. Ще б пак, стільки вимог: автобус має бути повністю куленепробивним, оснащеним масажними столами й гідротерапевтичними ваннами, зі зручними розкладними кріслами, килимовими доріжками тощо.

      Як повідомляє британська газета «Сан», виготовлять супермашину у місті Тампа (американський штат Флорида), де вже мають досвід такого виробництва — місцевий завод постачав схожі автобуси виборчій команді нинішнього президента США Джорджа Буша.