ХРОНІКА

30.06.2005

Стрільба з лука

      В Іспанії завершився чемпіонат світу, на якому збірна України в загальнокомандному заліку розділила місця з 7-го по 10-те (трійку кращих склали Південна Корея, США і Росія). Єдину (!) медаль у нашу скарбничку, срібну, принесла жіноча команда — у фіналі українські дівчата поступилися законодавцям моди — кореянкам — із рахунком 237:251. Трохи не дотягнули до п'єдесталу наші чоловіки: у перестрілці за третє місце вони поступилися полякам 239:241.

Легка атлетика

      На турнірі серії Гран-прі у Празі українець Денис Юрченко виграв змагання у стрибках з жердиною, підкоривши висоту 5,72 м. Олена Антонова з результатом 62,32 м стала третьою в метанні диску, а Марина Майданова — у забігу на 200 м (23,09 сек.).

Гандбол

      Відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату світу серед чоловіків, що з 26 січня по 5 лютого 2006 року пройде у Швейцарії. Суперниками збірної України на першому етапі у групі А будуть команди Польщі, Словенії і господарі турніру.

Бокс

      Українська команда посіла третє місце у загальному заліку на юніорському чемпіонаті Європи в Угорщині, пропустивши вперед збірні Росії й Вірменії. Золоту медаль виборов Ігор Гриб, срібну — Сергій Кравець, володарями «бронзи» стали Юрченко, Кіхтенко, Лазарев, Хитров, Слєпнов.

Баскетбол

      Капітан «Сумихімпрому» Артем Буцький став першим новачком у складі чемпіона України — БК «Київ» — у нинішнє міжсезоння. Плеймейкер сумчан у минулому сезоні вітчизняної суперліги зробив найбільше результативних передач (у середньому 6,3 за матч), а також був другим за перехопленнями (2,2). Також «беки» «підписали» 30-річного сербського захисника Драгана Луковськи. Крім того, клуб Олександра Волкова запросив на посаду спортивного директора ізраїльського фахівця Рані Кахана.

      Маріупольський «Азовмаш» у відповідь підсилив свої ряди американським форвардом «Бешикташа» Халідом Нуманом Еламіном. 26-річний нападаючий у Туреччині здобув титул найкориснішого гравця сезону.