«Лимон» любить пару

17.06.2005

      Математикам грати в лотерею не можна. Вони одразу починають вираховувати, якою є ймовірність зірвати джек-пот, виявляють, що скількись там мільярдних відсотка, і кидають цю справу, так толком і не поборовшись за виграш. Простим людям легше — граєш собі, та й усе. Щастить же іншим, чому ж мені не може усміхнутися доля?

      Мабуть, 55-річна американка Донна Гопперт теж над такими дрібницями, як теорія ймовірності, не замислювалася. Тому, вигравши в лотерею «Блокбастер» мільйон доларів, продовжувала собі спокійнісінько грати, розраховуючи на ще один джек-пот. А що, першого ж на все не вистачить: виплатила всім своїм дітям кредити на житло, автомобілі та купу інших речей (американці, ви ж знаєте, тільки в кредит і живуть), купила собі новенький «Каділлак», відклала онукам на освіту — і мільйона вже нема. А жити ж на що?

      І що ви думаєте — не даремно жіночка старалася! Днями щаслива Донна віднесла до офісу все тієї ж лотереї другий щасливий білет, придбаний разом з іще одним своїм «побратимом» за 20 доларів у рідному містечку місіс Гопперт, Віфлеємі (штат Пенсильванія). Білет виграв знову ж таки мільйон. І хоча щасливиця й сама вважає те, що сталося, неймовірним везінням, їй начхати на підрахунки вчених, які стверджують: навіть якби жінка придбала 100 лотерейних білетів, шанси виграти вдруге становили б 1:419 000 000. Адже відомий випадок, коли інший американець зривав джек-пот у «Блокбастері» чотири рази (!), довівши загальну суму виграшу до 2,5 мільйона доларів. І після цього хтось іще може вираховувати якісь імовірності?! До речі, в Україні теж є один везунчик, який двічі виносив з офісу національної лотереї «Суперлото» чемоданчики з зірваним джек-потом...