ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

17.06.2005

Кубок конфедерацій

      До цього турніру неоднозначне ставлення не лише у втомлених тривалим сезоном гравців, які виступають у Європі, а й у статистиків. Останні підмітили, що чемпіони світу та Європи французи, перемагаючи у Кубку конфедерацій, втратили по тому свої важливіші титули. Ось і зараз фаворитам змагань, які розпочалися позавчора в Німеччині й зібрали кращі національні команди різних континентів та «бундестім» господарів, було нелегко виграти перші матчі.

      Група А: Аргентина — Туніс — 2:1 (Рікельме, 33 (пен.); Савіола, 57 — Гемамдіа, 72 (пен.); нереалізоване пенальті: Медгебі, 18 (Т)), Німеччина — Австралія — 4:3 (Кураньї, 17; Мертезакер, 23; Баллак, 60 (пен.), Подольськи, 88 — Скоко, 21; Алоїзі, 31, 90).

Чемпіонат світу (U-20)

      Позавчора матчі другого туру відбулися ще в трьох групах. Другої поразки поспіль зазнали італійці, які цього разу поступилися маловідомим сирійцям і практично втратили всі шанси на вихід у «плей-оф». Щоб пробитися до наступного раунду, молодій «скуадрі адзуррі» потрібно з якомога більшим рахунком вигравати у збірної Канади і сподіватися, що трьох очок вистачить, аби потрапити у квартет кращих «третіх». Загалом, першість світу в Голландії триває під знаком азійських сенсацій. Після перемоги над нігерійцями великий шанс приєднатися у 1/8 фіналу до китайців мають і корейці.

      Група А: Японія — Бенін — 1:1 , Австралія — Голландія — 0:3.

      Становище команд: Голландія — 6, Бенін — 2, Японія — 1, Австралія — 1.

      Група Е: Колумбія – Італія – 2:0, Сирія – Канада – 1:1; Канада — Колумбія — 0:2, Італія — Сирія — 1:2.

      Становище команд: Колумбія — 6, Сирія — 4, Канада — 1, Італія — 0.

      Група F: Бразилія – Нігерія – 0:0, Корея – Швейцарія – 1:2; Швейцарія — Бразилія — 0:1, Нігерія — Корея — 1:2.

      Становище команд: Бразилія – 4, Корея, Швейцарія – 3, Нігерія – 1.

Італія

      Міланський «Інтер» учетверте в історії заволодів Кубком Італії, перемігши «Рому» і в повторній зустрічі — 1:0. Гол зі штрафного на

52-й хв. забив сербський захисник Синіша Михайлович, а відігратися римлянам було складно ще й через вилучення Куфре на 65-й хв. Нагадаємо, що в Римі «інтеристи» теж виграли — 2:0.

Росія

      У середу відбулися перенесені матчі 22-го та 8-го турів чемпіонату в прем’єр-лізі: «Локомотив» — «Зеніт» — 0:0 (українці Горшков і Співак відіграли за пітерців усі 90 хв.); ЦСКА — «Сатурн» — 1:0 (Гусєв, 6; наш Шершун вийшов на заміну у складі армійців на 55-й хв.).

Україна

      У винесеному матчі останнього туру змагань у першій лізі «Сталь» з Алчевська перемогла «Нафтовик» і забезпечила собі «золото» «малого чемпіонату».

      Матч 34-го туру: «Сталь» — «Нафтовик» — 2:1 (Сернецький, 4; Саванчук, 24 — Пісний, 10). Решта поєдинків відбудеться 20 червня.

      Становище лідерів: «Сталь» — 77 очок (34 гри), «Арсенал» (Х) — 73 (33), «Зоря» — 65 (33), «Динамо-2» — 54 (33), «Карпати» — 52 (34)...

Кадри

      Головним тренером французького «Марселя» призначений Жан Фернандес, який раніше працював із клубом «Мец». Натомість «Мец» очолив Жоель Мюллер.

* * *

      За повідомленням «Газети.Ru», півзахисник самарських «Крильєв совєтов» Андрій Каряка підписав попередній контракт із португальською «Бенфікою». Колишнім українцем, який зараз виступає під прапором збірної Росії, цікавиться також низка італійських клубів.