«Ситхи» не вженуться за «Титаніком»,

09.06.2005
«Ситхи» не вженуться за «Титаніком»,

      Заключна частина кіноепопеї «Зоряні війни» — «Епізод ІІІ: Помста ситхів» — поступилася першим місцем за касовими зборами мультфільму «Мадагаскар». Після прем'єри, яка відбулася 19 травня, «ситхи» недовго трималися в лідерах і за минулий уїк-енд зібрали «тільки» 26 мільйонів доларів, поступившись не лише «Мадагаскару» з його 28,7 мільйона, а й фільму «Найдовший ярд», який нашкріб 26,1 мільйона.

      Однак не надто почесне як для такого блокбастера «бронзове» місце не завадило третьому епізоду «Зоряних воєн» минулої суботи подолати планку в 300 мільйонів доларiв касових зборів у американському прокаті, побивши таким чином рекорд: «Помста ситхів» стала першою в історії кіно стрічкою, якій вдалося набрати таку суму всього лише за 17 днів. Попереднім рекордсменом у цій «номінації» був анімаційний «Шрек-2», який минулого року перейшов 300-мільйонну межу на 18-й день.

      Загалом на даний момент фiльм Джорджа Лукаса зібрав близько 315 мільйонів у США та приблизно стільки ж — в інших країнах світу. Очікується, що загальним американським «заробітком» «Епізоду ІІІ» стане щонайменше 400 мільйонів, хоча, не виключено, фільм зможе повторити успіх свого суперпопулярного «родича» — «Епізоду І: Примарна загроза», який зібрав 431 «лимон». А от догнати найуспішніший у цьому плані блокбастер — «Титанік» — з його 600,7 млн. доларiв касових зборів «ситхам» точно не вдасться. Як передбачають експерти, фільм не дотягне навіть до успіху «Шрека-2», який зібрав у американському прокаті 441,2 млн.