ХРОНІКА

09.06.2005

Футбол

      Організатори чемпіонату Європи 2008 року, який пройде у Швейцарії й Австрії, презентували у Відні офіційний логотип турніру. Вирішено також, що матч-відкриття відбудеться у Базелі (Швейцарія), а фінал — у столиці Австрії, Відні. Жеребкування груп відбіркового турніру пройде 27 січня наступного року.

* * *

      Бюро ПФЛ ухвалило рішення провести другий розіграш Суперкубка країни 9 липня в Одесі, де на поле знову вийдуть «Динамо» й «Шахтар». ПФЛ підтвердила, що всі матчі останніх двох турів нинішнього сезону вищої ліги почнуться в однаковий час — о 18.30, для рівності суперників. Крім того, на прохання клубів 30-й тур перенесено з 19-го на 16 червня.

      Також прийнято рішення про дискваліфікацію до кінця першості форварда донецького «Металурга» Деметрадзе за нецензурні висловлювання на адресу тренера «Кривбасу» Косевича, а нападаючого «Шахтаря» Маріки — за вилучення у фіналі Кубка України.

* * *

      Нападаючий Сергій Скаченко, відомий дебютним голом в історичному матчі збірної України проти росіян у 1998 році, завершує кар'єру гравця. Останнім клубом екс-динамівця Києва, який запам'ятався виступами за французький «Мец», був азербайджанський «Туран».

* * *

      Подаємо трійки призерів у вже закінчених чемпіонатах деяких європейських країн: Австрія — «Рапід», «Грац», «Аустрія»; Швейцарія — «Базель», «Тюн», «Грассхоппер»; Угорщина — «Дебрецен», «Ференцварош», МТК; Сербія і Чорногорія — «Партизан», «Црвена звезда», «Зета»; Ізраїль — «Маккабі» (Х), «Маккабі» (П-Т), «Ашдод»; Чехія — «Спарта», «Славія», «Тепліце»; Хорватія — «Гайдук», «Інтер», «Загреб».

* * *

      Форвард іспанського «Реалу сосьєдаду» й один із лідерів збірної Туреччини — Ніхат Каведжі — підписав 4-річний контракт із московським ЦСКА. За інформацією турецьких газет, росіяни виклали за нападаючого 19,7 млн. євро, а його зарплатня складатиме 1,8 млн. євро на рік.

Теніс

      На турнірі в англійському Бірмінгемі Юліана Федак слідом за Тетяною Перебийніс та Оленою Бондаренко завершила свій виступ уже в першому колі. Спортсменка з Нової Каховки, яка вчора відсвяткувала свій 22-й день народження, програла 15-му номеру «посіву» — росіянці Марії Кириленко — 3:6, 2:6.

Велоспорт

      Після двох етапів багатоденки дорогами Франції, яка передує славнозвісній «Тур де Франс», українці Андрій Гривко та Ярослав Попович у загальному заліку посідають, відповідно, 32-ге й 34-те місця.