Кухня, церква, діти — і ніякого кіно!

08.06.2005
Кухня, церква, діти — і ніякого кіно!

Холмс i Круз.

      Не дивно, що Ніколь Кідман розлучилася з Томом Крузом. Дивно, що вона й досі за ним плаче, адже красунчик Том, як виявилося, далеко не подарунок. Мало того, що входить до небезпечної секти сайєнтологів, так ще й жінок своїх тероризує, намагаючись запровадити вдома патріархат на кшталт звичаїв у сім'ях ортодоксальних мусульман. Принаймні так здалося новій подружці Круза — актрисі Каті Холмс, яка через нього змушена була відмовитися від участі в успішному проекті.

      Проблема (принаймні для Тома) полягає в тому, що Каті запропонували роль знаменитої в 60-х роках минулого століття актриси Іді Седжвік, коханки знаменитого художника Енді Уорхола в новому амбіційному фільмі «Дівчина з фабрики», який, як запевняють продюсери, стане справжньою «бомбою» й принесе їм щонайменше одного «Оскара». Однак коли Круз про це почув, то безапеляційно заявив, що не дозволить своїй дівчині зніматися в ролі «наркоманки і збоченки». Каті, звісно, вдарилася в сльози, але від ролі справді відмовилася. І хоча Том запевняє, що заборонив коханій грати жінку-«жертву» з найкращих міркувань, американська преса вже обізвала його «диктатором», «рабовласником», «гнобителем жінок» тощо. Мабуть, це вже занадто. Якщо згадати, що кар'єра тієї ж Ніколь Кідман стрімко злетіла вгору саме після розлучення з Крузом, який постійно тримав дружину в своїй тіні, то щось у таких різких твердженнях та є...

      Хоча зараз Томові, замість тероризувати дівчину, варто було б більше уваги звертати на власні справи. Адже він, обурюються представники кінокомпаній «Парамаунт» та «Дрім воркс», не виконує своїх зобов'язань, зазначених у контракті з цими студіями — виробниками масштабного кінопроекту Стівена Спілберга за романом Герберта Уеллса «Війна світів». Як стверджують кіношники, Круз зобов'язався брати активну участь у розкрутці нового фільму в засобах масової інформації, але досі вся його рекламна діяльність полягала в появі у кількох телешоу. Більше того, з'явившись у знаменитій програмі Опри Уїнфрі, кінозірка, замість піарити «Війну світів», почала розповідати про принципи сайєнтології та свій роман із Каті Холмс. А стрічка, до речі, вийде на екрани вже 29 червня (в Україні прокат розпочнеться 30-го)! Тим часом, побачивши, що Том такий необов'язковий, голлівудські боси вже планують відкласти зйомки фільму «Місія нездійсненна-3» за його участю.