Зірка — зірці: «Ти прекрасна»!

03.06.2005
Зірка — зірці: «Ти прекрасна»!

Анджеліна Джолі.

      До рейтингів найкрасивіших знаменитостей, найсексуальніших акторів, найстрункіших ніжок і найбридкіших спортсменів, які постійно проводять яскраві західні журнали та «бульварні» газети, ми вже звикли. Як і до того, що зазвичай вони мало чим між собою різняться — інтрига полягає хіба в тому, яким буде порядок постійних фігурантів таких переліків — скажімо, буде Бред Пітт у списку найбажаніших чоловіків планети першим чи третім, переможе його цього разу Орландо Блум чи відстане тощо. Але опитування, за результатами яких і укладають ці рейтинги, найчастіше проводяться серед звичайних громадян — читачів певного видання, інтернет-користувачів, телеглядачів тощо. Саме тому опублікований днями журналом Harpers&Queen перелік ста найпрекрасніших жінок світу відрізняється від інших, адже укладали його не звичайні люди, а знаменитості й зірки зі сфер мистецтва, моди й шоу-бізнесу. А вони одне до одного ставляться вельми ревниво, тому якщо вже когось і виділяють — значить, ця людина справді особлива.

      Хоча, з іншого боку, серед зірок також є чоловіки. І вони, як і «прості» представники сильної статі, полюбляють красивих жінок. Тому немає нічого дивного в тому, що найпрекраснішою зіркою на планеті за результатами цього незвичного соціологічного дослідження стала вже звична переможниця подібних рейтингів Анджеліна Джолі. На другому місці опинилася топ-модель і фотограф Крісті Тарлінгтон, яка зараз є «обличчям» компанії Ів Сен-Лоран. А третю сходинку посіла королева Йорданії Ранія, що є цілком справедливим з огляду на її вроду й свідчить про те, що учасники опитування — люди не тільки знамениті, а й освічені, й самими лише актрисами-моделями при визначенні світових красунь не обмежуються.

      Дещо несподіваною виявилася четверта позиція, яку респонденти віддали режисерці-сценаристці Софії Копполі. Адже доньку знаменитого Френсіса Копполи широкий загал чомусь переважно вважає не дуже гарною. Оцінити тонку інтелектуальну красу Софії раніше могли тільки справжні цінителі на кшталт Квентіна Тарантіно. Мабуть, серед тисячі опитаних журналом знаменитостей таких цінителів знайшлося чимало... А п'яте місце посіла ведуча популярного в Америці кулінарного шоу Ніджелла Лоусон. Що цікаво: у першу п'ятірку потрапили тільки брюнетки. Судячи з того, що й конкурси краси (»Міс Європа», «Міс Всесвіт») зараз виграють темноволосі дівчата, пануванню блондинок на цьому олімпі покладено край, принаймні тимчасово.

      Звісно, це зовсім не означає, що білявки взагалі не увійшли до сотні найкрасивіших жінок світу: є там і актриси Ума Турман, Кейт Бланшетт, Скарлетт Йоханссон, і моделі Наталія Водянова та Софі Дал, і співачка Гвен Стефані. Також до списку потрапили Кейт Мосс, Жизель Бюндхен, Бейонс Ноулз та індійська красуня Аішварія Рай.