ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

01.06.2005

Україна

      Чемпіонат України. Перша ліга. Матч 32-го туру: «Динамо-2» — «Зоря» — 2:1 (Кругляк, 39, 52 — Постолатьєв, 5).

      Становище лідерів: «Сталь» (А) — 70 (31), «Арсенал» — 67 (31), «Зоря» — 62 (32), «Динамо-2» — 54 (33), «Карпати» — 49 (32)...

      Після поразки луганчан у столиці алчевська «Сталь» і харківський «Арсенал» стали недосяжними для суперників. Але до вищої ліги дві кращі команди першого дивізіону потраплять лише в тому випадку, якщо виконають умови ліцензування клубів.

* * *

      На спільному засіданні виконкому ФФУ і ради ПФЛ внесено кілька змін до регламенту проведення чемпіонату й Кубка України у сезоні 2005/06. Наступний сезон стартує 8 липня матчем за Суперкубок, в якому знову зустрінуться «Динамо» й «Шахтар». Першість у вищій лізі почнеться вже 12 липня 2005-го, а завершиться 14 травня 2006 року. До зимової перерви команди проведуть аж 19 із 30 запланованих турів.

      Усі стадії кубкового турніру, крім півфінальної, складатимуться з одного матчу. Фінал відбудеться 2 травня 2006 року на НСК «Олімпійський».

      Домовленість про квоту в 8 легіонерів на полі була досягнута раніше (у першій лізі — не більше трьох іноземців), але тепер за кожного нового «варяга» клуби мають перерахувати на рахунок ФФУ 15 тисяч у. о.

Благодійність

      Учора на міланському стадіоні «Сан-Сіро» відбувся організований Андрієм Шевченком благодійний матч, у якому команді зірок спорту й шоу-бізнесу протистояла збірна італійських музикантів. У грі, крім українського форварда «Мілана», брали участь такі відомі постаті, як брати Клички, Міхаель Шумахер, Андрій Медведєв, Святослав Вакарчук, Річард Гір, Ерос Рамазотті, а також віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних та соціальних питань Микола Томенко. Зібрані від зустрічі кошти будуть передані кільком дитячим будинкам Київської області. Телеканал УТ-1 покаже матч у запису сьогодні о 18.00.

Молодь

      Готуючись до фінальної частини світової першості серед 20-річних збірна України провела два товариських матчі з іншим учасником турніру в Голландії — командою Сирії. Спершу підопічні Михайличенка поступилися з рахунком 1:2, але потім реваншувалися — 1:0.

Англія

      Лондонський «Вест Хем», обігравши в Кардиффі «Престон» із рахунком 1:0, приєднався до «Уїгана» й «Сандерленда», які підвищуються у класі. У прем'єр-лізі названі клуби замінять «Вест Бромвіч», «Норвіч» і «Саутгемптон». Подальша доля Сергія Реброва, який за «молотобійців» знову не грав, поки що невідома. Раніше планувалося, що в разі невиходу «Вест Хема» до англійської «вишки» українець повернеться до київського «Динамо».

Трансфери

      Італійський «Мілан» останніми днями придбав двох гравців — півзахисника «Удінезе» й збірної Чехії Марека Янкуловськи, а також хавбека голландського ПСВ Йоганна Фогеля.