Павла Гудімова «пішли» з «Океану Ельзи»

17.05.2005
Павла Гудімова «пішли» з «Океану Ельзи»

      Але найперше Гудімов зануриться в музику. «Вона була метою мого життя, і немає чогось такого, що б змусило мене не виступати, — заявив Павло Гудімов на прес-конференції 12 травня, яка, теоретично, мала «розказати всю правду про те, що сталося в «ОЕ» протягом останніх тижнів. Проте — а чого ви сподівалися? — зустріч із журналістами ще більш все заплутала. Павло стверджує: «Це було одразу після кліпу «Коротка розмова». Мені подзвонив Славко і сказав: «Є привід поговорити». Ми зустрілись у кав'ярні на Подолі, він заявив: «Не можу більше з тобою грати». Я відповів, що, хоч і поважаю його, але хочу почути думку всіх учасників. Того ж вечора всі ми зібралися, і... було наївно думати, що музиканти, яких Славко привів в «Океан», підтримають мене. Була така кисла атмосфера, що я зрозумів: працювати далі в групі немає сенсу. Після того в нас з «Океаном» і до сьогодні тривають переговори.

      Сам Славко Вакарчук про вихід Гудімова говорити відмовляється. «Я із задоволенням вип'ю з вами кави, — сказав він «УМ», — але про це говорити не хочу». За Славка, нібито, має щось сказати його піар-директор. Але до неї вже кілька днів не можна дозвонитися. Тим часом, у кулуарах уже ходять чутки про ефект Йоко Оно (дівчина Гудімова, яка є і його піар-менеджером). В декого навіть повертається язик говорити про ефект Сальєрі. Мовляв, ніякі це не особисті тертя між Гудімовим і Вакарчуком, а проста вакарчуківська заздрість до такого талановитого Гудімова. Тим більше, підігріває публіку Павло, «... мій проект не заважав репетиціям та виступам «ОЕ». І коли я почав займатися сольним альбомом, то підкреслив, що не збираюсь кидати «Океан». Надто багато вклав у нього сил».

      Нового гітариста «Океану Ельзи» звуть Петром, подейкують, це звукорежисер київського клубу «Бочка». Як свідчать очевидці  цьогорiчних «Таврійських ігор», Петро бородатий, молодий і погано володіє інструментом.

      Група Павла тепер називатиметься «Гуд:мов» — з двома крапками замість букви «і».

      На сайті «Океану Ельзи» й досі висить привітання: «Група вітає Павла Гудімова з виходом його сольної платівки «Трампліни». Що дали Гудімову в доважок, ви вже знаєте. Але й Павло не валянок. Подав радника Президента з питань культури не тільки під соусом, а ще й приперчив.

 

ДОВIДКА «УМ»

      Засновники «Океану Ельзи»: Павло Гудімов, Юрко Хусточка, Денис Глинiн і Славко Вакарчук. «Океан Ельзи» почався з проекту «Клан Тишины», де грали Гудімов, Хусточка, Глинiн, вокалiст — Андрій Голяк. В 1994-му році Голяк пішов із гурту. По тому, як вокалістом став Вакарчук, гурт змінив назву на «Океан Ельзи». Наприкінці 90-х до гурту приєднався клавішник Дмитро Шуров. У 2003-му він та Юрко Хусточка створили власний проект Esthetic Education. Їх замінили клавішник Мілош Єліч і басист Денис Дудко.