ХРОНІКА

14.05.2005

Пляжний футбол

      Збірна України припинила боротьбу на чемпіонаті світу в Ріо-де-Жанейро. У чвертьфінальному матчі проти португальців наші «пляжники» відкрили рахунок (Боженко), але надалі без травмованого капітана й кращого бомбардира першості Євгена Варениці (в нього ушкоджені ребра) українці почали «прогинатися». Підсумок — 3:5. В інших матчах 1/4 фіналу зафіксовано такі результати: Франція — Іспанія — 7:4, Уругвай — Японія — 3:4, Бразилія — Аргентина — 9:3. У півфіналах зустрінуться: Франція — Японія, Бразилія — Португалія.

Футбол

      Чемпіонат України. Перенесені матчі. «Закарпаття» — «Шахтар» — 0:0, «Дніпро» — «Металург» (З) — 1:1 (Мелащенко, 42 — Акопян, 40 (пен.).

      Становище лідерів після 25 турів: «Шахтар» — 65, «Динамо» — 61, «Металург» (Д) — 43, «Дніпро» — 41, «Волинь» — 39, «Чорноморець», «Іллічівець» — 38...

* * *

      Тренер «Волині» Віталій Кварцяний, дискваліфікований до кінця сезону за образу сербських легіонерів, вибачився перед ними за заклик «добомбити Балканський півострів». «Серби зробили великий внесок у те, що наш клуб займає високе місце в таблиці. Немає до хлопців претензій і за людськими якостями. Але в останніх матчах наші футболісти через багато причин зіграли вкрай незадовільно. У їхніх діях було мало пристрасті й вогню! Саме це я й мав на увазі, коли згадав про «бомбардування». «Бомбардування» характерів, стимуляція волі до боротьби й повинні були стати шляхом до успіху!» — сказав Кварцяний на прес-конференції у Луцьку. Він погоджується, що покарали його справедливо.

* * *

      Кубок Італії. Півфінал (перший матч): «Кальярі» — «Інтер» — 1:1 (Дзола, 50 — Мартінс, 52).

* * *

      Кубок Іспанії. Півфінал. «Атлетико» — «Осасуна» — 0:0 (перший матч — 0:1). У фіналі зустрiнуться «Осасуна» і «Бетіс».

* * *

      Учора минуло три роки з дня смерті видатного тренера Валерія Лобановського. Але третій Міжнародний турнір пам'яті майстра пройде не за традицією, у травні, а трохи згодом — у серпні. Бажання надіслати в Київ свої збірні висловили близько десяти національних асоціацій, але, крім України, організатори відібрали команди Польщі, Сербії і Чорногорії та Ізраїлю. Українці в півфіналі зустрінуться з ізраїльтянами. Призовий фонд турніру збільшений до 200 тисяч доларів: 100 дістанеться переможцеві, 60 — збірній, яка програла у фіналі, ще 40 — збірній, що в підсумку посяде третє місце, повідомляє «Команда».

Велоспорт

      П'ятий етап «Джиро д`Італія» знову виграв італієць — Ді Лука, хоча «на хвості» у переможця знову «висів» пелетон. У ньому фінішували з нульовим відставанням і наші Гончар (31-й) та Білека (53-й). Загальний залік: Ді Лука — 26:20.55, Беттіні (Італія) відставання 0.03, Маццанті (Італія) — 0.25... 11. Гончар — 0.46... 26. Білека — 1.13... 151. Густов (Україна) — 19.41.