Старі для рок-н-ролу? Але не для виступів

13.05.2005
Старі для рок-н-ролу? Але не для виступів

Нестаріючий вокаліст «Роллінгів» Мік Джеггер.

      У понеділок 9 травня легендарна британська група «Роллінг Стоунз» влаштувала короткий виступ iз трьох пісень поблизу славнозвiсної слави Джулліардської школи музики у Нью-Йорку. Квартет енергійно виконав два свої класичні номери Start Me Up («Заведи мене») і Brown Sugar («Коричневий цукор») та закінчив міні-виступ новою, ще не відомою публіці піснею Oh No, Not You Again («О, ні, лише не ти знову»). Цей виступ слугував прелюдією до пресової конференції, на якій група повідомила, що цього року вирушає у чергове світове турне. Цей концертний марафон тривалістю рік розпочнеться 21 серпня у Бостоні. У Нью-Йорку група виступить 15 вересня на стадіоні «Джаянтс». Продаж квитків на ці виступи розпочнеться 23 травня. Дати виступів групи у менших концертних залах та клубах будуть оголошені пізніше. Після Північної Америки група продовжить виступи в Мексиці, Аргентині, Бразилії, Японії та, можливо, Китаї. У Європі «Роллiнг Стоунз» концертуватиме влітку 2006 року. Ціна квитків буде приблизно на десять відсотків вищою, ніж під час світового турне «Роллінгів» 2002 року: від 99 до 110 доларів, повідомив організатор турне Майкл Коль.

      Під час цього турне на частину фанів групи чекає приємний сюрприз: під час кожного виступу на стадіонах на велетенській сцені, яку використовує група, будуть обладнані приблизно 400 сидячих місць. Квитки на ці місця розігруватимуться у конкурсах, що їх організовуватимуть фан-клуби «Роллінгів» у різних країнах світу. Більше про такі конкурси можна дізнатися на офіційному сайті групи.

      Присутні на пресовій конференції: 61-річні лідери групи — співак Мік Джеггер та гітарист Кіт Річардс, 57-річний гітарист Рон Вуд та 63-річний барабанщик Чарлі Воттс — повідомили, що під час турне вони виконуватимуть переважно кращі номери зі свого старого каталогу i розбавлятимуть піснями з нового альбому групи, який, як було заявлено, «готовий вже на 85 відсотків». Мік Джеггер висміяв висловлене одним журналістом припущення, що це буде останнє, прощальне, турне групи. «Роллінги» є незаперечними королями світової рок-сцени понад чотири десятиліття. Кілька років тому рок-журналіст жартома висловив припущення, що «Роллінг Стоунз» будуть виступати навіть тоді, коли їм уже доведеться виїздити на сцену на інвалідних вiзках. Як бачимо, в цьому жарті більше правди, ніж іронії.