ХРОНІКА

13.05.2005

Баскетбол

      Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. За 1—6-те місця: БК «Київ» — «Хімік» — 89:81 (Яннуліс (19), Грір (18) — Фітч (31)). За 7—13-те місця: «Будівельник» — «Політехнік» — 71:81, «Пульсар» — ВОЗКО — 78:87, «Львівська політехніка» — «Кривбасбаскет» — 71:79.

      Матчі останнього туру 15 травня вже не зможуть змінити позиції жодної з команд першої «вісімки», тож можна назвати чвертьфінальні пари серії «плей-оф»: БК «Київ» — «Кривбасбаскет-Люкс», «Азовмаш» — «Будівельник», «Хімік» — МБК «Миколаїв», «Сумихімпром» — МБК «Одеса».

      Детальніше про фініш регулярної першості, яку достроково виграв «Київ», — в «УМ» завтра.

* * *

      Чемпіонат НБА. «Плей-оф». Півфінали у конференціях (до 4 перемог). Схід: «Детройт» — «Індіана» — 83:92 (серія — 1:1). Захід: «Фінікс» — «Даллас» — 106:108 (1:1).

Велоспорт

      У італійця Паоло Беттіні відібрали перемогу на позавчорашньому, четвертому, етапі «Джиро д'Італія», за те, що він на фінішній прямій небезпечним маневром спричинив падіння австралійця Бадена Кука, який «висів на колесі». Відтак номінальним переможцем оголошено іншого гонщика з Італії — Луку Маццанті. Але загалом пелетон фінішував знову разом. Наш Володимир Білека з команди «Діскавері ченел» був тут 25-м, Сергій Гончар («Доміна Ваканца») — 46-м. У загальному заліку лідирує той самий Беттіні, Гончар ділить 9—11-те місця. Учора п'ятий етап супербагатоденки нарешті «заїхав» у гори.

Теніс

      Українка Тетяна Перебийніс у першому колі престижного турніру в Римі у парному розряді — в дуеті з росіянкою Оленою Жидковою — вибила з розіграшу китаянок Янь/Чжен — 6:4, 6:2.

Бадмінтон

      У Китаї на командному чемпіонаті світу збірна України зазнала на старті двох нищівних поразок — 0:5 — від японців та сінгапурців.

Гімнастика

      Українки Ганна Безсонова та Наталія Годунко посіли, відповідно, друге та третє місця в абсолютній першості на міжнародному турнірі з художньої гімнастики у французькому Корбей-Ессоні. Виграла турнір росіянка Ірина Чащина. Чащина також перемагала у вправах зі скакалкою, стрічкою й булавами. В активі Безсонової — перше місце у вправах з м'ячем, другою вона ставала з булавами та скакалкою. Годунко — «срібна» у вправах зі стрічкою та «бронзова» — в інших видах змагань.

Бокс

      Атлетична комісія штату Нью-Йорк вирішала анулювати результат бою за титул чемпіона WBA між Джоном Руїзом та Джеймсом Тоні через виявлення в аналізах Тоні забороненого препарату — нандролону. Двобій оголошено таким, що не відбувся, Тоні дискваліфіковано на 90 днів і оштрафовано на 10 тисяч доларів, а чемпіонський пояс тепер має повернутися до Руїза (нагадаємо, він поступився за очками).

Аварія

      Наймолодший у світі міжнародний гросмейстер — Сергій Карякін — потрапив у Греції у велику автомобільну аварію. Як повідомила газета «Факти», 15-річний український шахіст їхав на передньому сидінні в автомобілі англійського колеги Найджела Шорта, з яким тренується разом, коли на слизькій від дощу дорозi в них врізалася машина з жінкою за кермом. Водій Шорт і Карякін відбулися нескладними травмами завдяки ременям безпеки та аварійним подушкам.