Тепер ти в армії, принце!

12.05.2005
Тепер ти в армії, принце!

Принц Гаррі, він же «кадет Уелс».

      Спадкоємець британського трону Чарльз втілив у життя свою страшну погрозу на адресу молодшого сина — принца Гаррі. Рудий нащадок блакитної кровi таки йде в армію. Точніше, вже прийшов. У неділю Гаррі прибув до військової академії Сандхерст, що в графстві Суррей.

      Склавши відповідні іспити, 20-річний принц став найбільш сановним представником королівської родини, які проходили службу в цій «учебці» останнім часом. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, Гаррі не користуватиметься ніякими привілеями в порівнянні з іншими курсантами. Така жорсткість пов'язана ще й із тим, що непутящий синок Чарльза «проштрафився» вже не в одній неприємній історії. Зокрема, не так давно він розгулював на публічній вечірці в «карнавальній» формі офіцера. Саме після цього принц Уельський і вирішив остаточно «виправляти» Гаррі через британську армію.

      У казарму юний принц узяв власну щітку для чищення черевиків і прасувальну дошку — курсанти академії зобов'язані самостійно приводити свій формений одяг у належний вигляд. А єдиний виняток із правил для Гаррі — дозвіл мати біля ліжка не одну, а декiлька фотографій рідних та близьких. Хоча знімків бабусі принца— королеви Єлизавети II — академії й так не бракує.

      До речі, на час навчання до Гаррі звертатимуться зовсім не так, як він звик «на гражданці», а «містер Уелс» або «кадет Уелс». Питання в тому, чи довго «кадет Уелс» протримається в армії. Букмекерські контори вже приймають ставки на час дострокового звільнення внучка королеви, хоча сам він стверджує, що відбуде строк до останнього дня.