Шрек і лицарі «круглого столу»

12.05.2005
Шрек і лицарі «круглого столу»

Фiона, Вiслюк i Шрек: вони повернуться.

      Що, цікавість замучила? Не терпиться дізнатися, яким буде сюжет третьої частини мультяшних пригод зеленого людожера Шрека? Можу вас втішити хіба тим, що ви в цьому плані не самотні. Після того як продюсери стрічки натякнули, що розповідатиметься у «Шреку-3» про племінника короля Гарольда (і, відповідно, двоюрідного брата Фіони), дізнатися про подробиці закортіло не лише прихильникам цього чудового мультика, а й журналістам. Тож не дивно, що на прес-конференції з нагоди прем'єри іншої анімаційної стрічки — «Мадагаскар» (в Україні він вийде у прокат 2 червня) представників компанії-виробника DreamWorks розпитували не так про цей «зоопарківський» фільм, як про подробиці наступної серії пригод Шрека.

      І продюсери таки розкололися, хоча, звісно, й не повністю. Як повідомляє Lenta.ru, один із керівників кіностудії Джефрі Катценберг розповів, що сюжет «Шрека-3», який вийде на екрани аж у 2007 році, безпосередньо пов'язаний iз легендами про короля Артура й лицарів «круглого столу». У продовженні розповіді про зеленого добряка-велетня йтиметься про те, що відбулося після перетворення батька Фіони, короля Далекого-далекого королівства на жабу. Оскільки Шрек і Фіона не дуже підходять на роль правлячої пари, король просить їх розшукати іншого можливого спадкоємця трону — свого племінника Арті. «Тоді королівство буде в надійних руках і ви зможете повернутися на болото і жити своїм життям», — заявляє король дочці та зятю. Відтак Шрек, Осел і Кіт вирушають в іншу країну на пошуки Арті. Який виявляється ні ким іншим, як молодим королем Артуром, який навчається в аспірантурі й не збирається повертатися на батьківщину.

      А тим часом у Далекому-далекому королівстві принц Чарівний вирішує скористатися відсутністю Шрека та його друзів і вчинити державний переворот. Фіона організовує підземний опір і намагається за допомогою інших принцес протистояти «революціонеру». А от чим усе це завершиться, ми дізнаємося не раніше, ніж стрічка вийде у прокат. До речі, компанія DreamWorks уже запланувала зняти четверту частину мультфільму, в якій розповідатиметься про те, чому Шрекові довелося жити на болоті і як він туди взагалі потрапив.