Багата правнуками і внуками: свій 100-річний ювілей відзначила жителька Черкащини Євдокія Бондаренко

13.03.2024
Багата правнуками  і внуками: свій 100-річний ювілей відзначила жителька Черкащини Євдокія Бондаренко

Ювілярка Євдокія Бондаренко у день народження зустрічала гостей із сільської ради. (Фото Ротмістрівської сільської ради.)

Свій 100-річний ювілей відзначила днями жителька черкаського села Ковалиха Євдокія Бондаренко.
 
Як повідомляє Анна Здоровко з відділу освіти, молоді та спорту, культури Ротмістрівської сільської ради Черкаського району, привітати з поважним ювілеєм шановну іменинницю прийшли з подарунками представники сільради.
 
Вони побажали Євдокії Степанівні міцного здоров’я, душевного спокою, родинного затишку, миру та добра.
 
«Народилась наша довгожителька 5 березня 1924 року в селі Губиниха Дніпропетровської області. З молодості працювала в шахті, а коли вийшла заміж, то у 1947 році разом із чоловіком переїхала до села Ковалиха на Смілянщину», — розповідає пані Анна.
 
На Черкащині Євдокія Бондаренко працювала в колгоспі: спочатку в ланці, потім доглядала телят, трудилася дояркою. Жінка виховала сина та двох доньок. Нині в її родині 6 онуків та 9 правнуків.
 
«А ще Євдокія Степанівна дуже гарно вишивала, співала у місцевому Будинку культури. За характером вона привітна, позитивна, життєрадісна», — констатує Анна Здоровко.
 
І підсумовує: навіть зараз у свої поважні літа Євдокія Бондаренко власною життєвою силою є прикладом для всіх, хто її знає.
 
До речі, це не єдина довгожителька цієї територіальної громади. Не так давно у самій Ротмістрівці свій 102-й день народження відсвяткувала Ганна Макота.