Пішов під п’ятий вінець: 92-річний Руперт Мердок заручився з росіянкою Єлєною Жуковою

13.03.2024
Пішов під п’ятий вінець: 92-річний Руперт Мердок заручився з росіянкою Єлєною Жуковою

Єлєна та Руперт планують зіграти весілля в червні. (Фото з сайту tabloid.pravda.com.ua.)

Нещодавно в офісі Мердока повідомили, що він планує одружитися вп’яте.
 
На цей раз весілля заплановане з 67-річною Єлєною Жуковою — молекулярною біологинею на пенсії, колишньою тещею російського олігарха Абрамовича, пише видання New York Times.
 
Єлєна тривалий час вивчала діабет, зокрема в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі.
 
Приїхавши до Сполучених Штатів із москви під час розпаду Радянського Союзу, її колишній чоловік Олександр Жуков став мільярдером-інвестором (зараз він проживає в Лондоні як громадянин Великої Британії).
 
Її донька Даша Жукова — відома підприємиця й меценатка, яка до 2017 року була одружена з російським олігархом Романом Абрамовичем.
 
Представник Мердока підтвердив, що запрошення на весілля вже розіслані; захід має відбутися на каліфорнійському винограднику та в маєтку Moraga Bel Air у червні цього року.
 
Саме там Руперт Мердок уклав угоду з Бобом Айгером про продаж компанії Disney значної частини своєї медіаімперії, кіностудій і кабельних мереж. 
 
До цього власник гігантської медіакорпорації Fox одружувався чотири рази. Його першою дружиною 1956 року стала колишня стюардеса Патриція Букер, з якою він розлучився 1967-го (через дев’ять років після народження їхньої єдиної доньки Пруден). 
 
Того ж року мільярдер заручився з Анною Ман, журналісткою з Глазго. Їхній шлюб тривав 32 роки, до розлучення в 1999-му. Анна народила у шлюбі дочку Елізабет (55 років) і синів Лаклана (52 роки) і Джеймса (51 рік).
 
За 17 днів після розлучення з Анною Мердок одружився з 30-річною Венді Денг. Цей шлюб, у якому вона народила доньок Грейс (23 роки) і Хлою (21 рік), тривав 14 років. 
 
Уже в березні 2016 року на лондонській церемонії в Спенсер-хаусі з видом на Грін-парк Мердок уклав четвертий шлюб.
 
Його обраницею стала колишня супермодель і дружина музиканта Міка Джаггера Джеррі Голл. За шість років шлюбу вони не мали дітей, а після розлучення залишилися друзями.
 
Торік він заявляв про наміри побратися з радіоведучою та ексстоматологинею Енн Леслі Сміт. Утім за невідомих причин заручини скасували (мільярдер надіслав Сміт електронного листа, де повідомив про розрив їхніх стосунків).
 
Уже влітку він розпочав відносини з новою обраницею — Єлєною Жуковою, заручини з якою стали для Мердока другими за рік. 
 
Одруження Руперта навряд чи вплине на майбутнє компанії, пишуть у NYT. Вона фактично контролюється через сімейний траст, акції якого належать Мердоку та чотирьом його старшим дітям. 
 
Кіт Руперт Мердок — засновник медіахолдингу News Corp, що керує кількома світовими новинними виданнями, зокрема Wall Street Journal, Fox News та Sky News Australia.
 
У рейтингу мільярдерів, за версією Bloomberg, Мердок посідає 280-те місце: його статки оцінюються в 9 млрд доларів. Під контролем Мердока перебувають ЗМІ, кінокомпанії і книжкові видавництва в США, Великій Британії, Австралії та інших країнах. 
 
Лада ОСА