Поприбирав й помандрував: найкращий двірник Львова повернувся з подорожі Європою

24.01.2024
Поприбирав й помандрував: найкращий двірник Львова повернувся з подорожі Європою

Богдан Єсип: чисто там, де прибирають.

Богдан Єсип став переможцем конкурсу «Найкращий двірник Львова-2023» від львівської мерії.

 

Нещодавно він повернувся з мандрівки Європою, яка була його призом за бездоганну роботу та першим виїздом за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.


Пан Богдан працює львівським двірником уже 13 років. Живе за містом, у селі Горбачі, прокидається щоденно о пів на шосту ранку, аби сісти на електричку та вчасно приїхати на роботу.

 

Чоловік прибирає територію довкола відомої пам’ятки — палацу Потоцьких.


Свою роботу любить і тішиться, коли перехожі чи відвідувачі палацу дякують і цінують його працю.


«То для мене була несподіванка. Коли подзвонили з міської ради і сказали, що я переміг, — спочатку злякався і думав, що це якісь шахраї телефонують. Та потім повірив. Сказали, що виграв поїздку за кордон.
Приїхав додому і розповів жінці, дітям. Жінка дуже зраділа, що я стільки років працюю і так мене відзначили», — згадує пан Богдан.


В екскурсійний тур Європою — Прага, Відень, Будапешт — чоловік поїхав з донькою Марією.

 

«Спочатку ми приїхали в Прагу, потім у Відень і Будапешт. Були у Празькому граді. Дуже там гарно. Після Празького града був вільний час, то я з дочкою ходили по місту. Люди слухали нашу розмову, бо чеська і українська — подібні мови. І коли розуміли, що це українська, то до нас говорили: «Слава Україні!». А ми відповідали: «Героям слава!». Приємно було. Задоволений, що поїхав у тур, запам’ятаю на все своє життя», — розповідає пан Богдан.


Після Праги поїхали у Відень і Будапешт. У Будапешті ввечері пливли кораблем по Дунаю.

 

«Я і донька теж уперше пливли на кораблі. То був нічний кораблик. І хоч то було вночі, але світилося, все було видно. Там багато мостів», — додає щасливий турист.

 

За його словами, складно не помітити чистоту в містах Європи. Каже, що там люди все пильнують, сміття не кидають на вулиці.


Цьогоріч у Львові вже вп’яте оголосять конкурс на найкращого двірника серед кандидатів, яких запропонують і оберуть жителі міста.

 

Валерія МУСХАРІНА