На допомогу ЗСУ з бюджету Черкащини спрямували 20 мільйонів гривень

27.12.2023
На допомогу ЗСУ з бюджету Черкащини спрямували 20 мільйонів гривень

Черкащина закупила необхідне спорядження для наших захисників. (Фото надане Черкаською ОВА.)

Днями Черкащина виділила з обласного бюджету на ЗСУ 20 мільйонів гривень, на які закупили необхідне спорядження для наших захисників.

 

Про це повідомляє голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

 

За його словами, цей транш — масштабний, технологічний, різного спрямування. Для підрозділів, де проходять службу захисники-черкащани.


«По-перше, закуплено і передано на фронт 73 безпілотники високої якості з термальним обладнанням, щоб бачити ворога й затемна. Розкладні ліжка, акумулятори, рації, тактичні навушники, прожектори, планшети, кабелі — для формування системи управління та зв’язку», — розповідає пан Ігор.

 

На це все з обласного бюджету спрямували майже 20 млн грн. Плюс доєднались волонтери з «Другого фронту».

 

«Окрім того, з допомогою Кам’янки та Корсунь-Шевченківського підсилили підрозділ, що прикриває небо над Черкащиною, ще 3 пікапами. Дякую всім, хто доєднався», — говорить пан Ігор.

 

І наголошує, ми повинні щоденно допомагати нашим оборонцям тримати позиції і наступати, женучи ворога геть з української землі. На Перемогу маємо працювати всі разом.

 

До речі, напередодні названий спецпідрозділ протиповітряної оборони Черкащини також одержав автомобіль. Його закупило СТОВ «Ломовате» з Черкаського району.