Українські та польські школярі передали військовим на фронт понад 1000 окопних свічок

29.11.2023
Українські та польські школярі передали військовим на фронт понад 1000 окопних свічок

Понад тисячу окопних свічок, виготовлених українськими і польськими школярами, Тетяна Костіна з чоловіком Артуром Зелінські передали військовим. (Фото Тетяни КОСТІНОЇ.)

Українські школярі, які через повномасштабне вторгнення російських окупантів разом з мамами знайшли прихисток у Польщі в місті Члухув, разом зі своїми друзями у країні перебування виготовили і передали військовим на фронт окопні свічки. Про це «Україні молодій» повідомила черкаська волонтерка Тетяна Костіна.

 

Вона разом з чоловіком Артуром Зелінські, громадянином Польщі, з початку повномасштабної війни постійно доставляють в Україну продукти, спорядження та техніку для військових.

 

А цього разу привезли й передали захисникам понад тисячу окопних свічок від українських та польських школярів.


Виготовлення свічок для українських захисників було ініційовано Члухувським відділом Об’єднання українців у Польщі. Тож за два тижні українські школярі, які навчаються у тамтешніх школах, та їхні польські друзі виготовили з харчових банок, картону та воску понад тисячу окопних свічок для бійців ЗСУ.

 

За словами пані Тетяни, організувала роботу Малгожата Гостомчик, яка очолює Члухувський комплекс спортивної школи. Саме там школярі виготовляли потрібні на фронті українським захисникам окопні свічки.


Черкаська волонтерка розповідає, що школярі зі Члухува влітку зібрали кошти і закупили білизну та піжами для поранених військових. Ту «гуманітарку» подружжя доставило в госпіталь неподалік Бахмута. А ще учні передавали в Україну подарунки своїм ровесникам — від дитини до дитини.

 

«Ці подарунки ми відвезли дітям переселенців, які нині проживають з батьками на Черкащині, зокрема в Каневі та в обласному центрі», — уточнює жінка.


Тетяна Костіна каже, що українські діти хоч і перебувають нині в сусідній Польші, але душею вони в Україні. Разом зі свічками вони передали воїнам ЗСУ, які виборюють волю та незалежність, свою любов до рідної Батьківщини і побажання перемогти лютого ворога та повернутися до своїх родин.