До Черкаського зоопарку небайдужі принесли пелікана, якого дезорієнтувала війна

15.11.2023
До Черкаського зоопарку небайдужі принесли пелікана, якого дезорієнтувала війна

Пелікан уже має в Черкаському зоопарку свою хатку. (Фото надане Черкаським зоосадом.)

До Черкаського зоопарку небайдужі люди принесли молодого пелікана, котрий летів до вирію і відбився від зграї. Його знайшли в очереті в одному з приміських сіл.

 

Як розповіли «УМ» у Черкаському зоосаду, воєнні дії великою мірою впливають на флору та фауну нашої країни.


«Зграя пеліканів, прямуючи в теплі краї, була сполохана літаками. Так молодий птах втратив орієнтир та приземлився у ставку поряд із селом неподалік Черкас. Він забився в очерет, де його, знесиленого, знайшли діти та принесли до місцевого волонтера», — розповідають працівники зоосаду.


За їхніми словами, волонтер, отримавши по телефону інструкції фахівців із вигодовування, зміг стабілізувати стан пелікана і згодом привіз його до зоопарку.

 

«Ділимось деякими світлинами цього гарного птаха, який тепер милуватиме око наших відвідувачів своєю красою та грацією», — підсумовують у Черкаському зоопарку.


До речі, Черкаський зоопарк було створено у далекому 1979 році на базі зоологічного куточка станції юних натуралістів.

 

Із 2016 року, завдяки спонсорській підтримці корпорації ROSHEN, у зоопарку почалася масштабна реконструкція експозицій та інфраструктури.

 

Два нові комплекси: для хижих тварин — «Земля ведмедів і вовків» та для копитних — «Олені і зубри» — нині стали окрасою оновленого зоопарку.


Тож недарма тут завжди чимало відвідувачів.