На Черкащині в автомобілі «швидкої» народилося шосте за цей рік немовля

08.11.2023
На Черкащині в автомобілі «швидкої» народилося шосте за цей рік немовля

На Черкащині ще одне немовля з’явилося на світ у кареті швидкої допомоги.

 

Це вже шості пологи на колесах за цей рік.


Як повідомили «Україну молоду» в Черкаському обласному центрі екстреної медичної допомоги, о 23:02 до диспетчерської служби надійшов виклик від 34-річної вагітної жительки Жашкова.


«Через 14 хвилин фельд­шерська бригада була біля будинку жінки. Породіллю повезли до лікарні, однак дитинка поспішала з’явитися на світ, і пологи довелося приймати просто у дорозі», — розповідають медики «екстренки».

 

За їхніми словами, у молодої жінки це були шості пологи, тож пройшли дуже швидко, і вже близько 23:30 народилася дівчинка.


«Оскільки пацієнтів уже було двоє, то для надання допомоги відправили ще одну бригаду. Малеча народилася з обвитою пуповиною навколо шиї, але медики вчасно надали необхідну допомогу дитинці. Щасливу маму разом з новонаро­дженою донечкою госпіталізували до Уманської багатопрофільної лікарні», — говорять в обласному центрі екстреної медичної допомоги.


Нагадаємо, що пологи в авто швидкої допомоги на Черкащині не є цього року рідкісним явищем. Адже одна дитина по дорозі до пологового народилася в області у березні, три — у травні і ще одна — у червні.

 

У березні дівчинку народила 25-річна жителька села Будище Звенигородського району, у травні о 3-й ранку народила дівчинку 32-річна жителька села Ірдинь Черкаського району, це її восьма дитина.

 

Того ж місяця медики «швидкої» приймали пологи на колесах іще у 29-річної жінки з села Свічківка й у 32-річної жительки з села Остапівка, що на Драбівщині. Обидві стали мамами дівчаток.

 

А у червні у 31-річної жінки з селища Драбове-Барятинське Золотоніського району в автомобілі «швидкої» народився хлопчик. Пологи приймав фельдшер Валерій Легенький. За три десятки років роботи на «швидкій» то було 30-те немовля, яке народилося під час його чергування.