Армійське лобі: при Черкаській міській раді створили Раду командирів

08.11.2023
Армійське лобі: при Черкаській міській раді створили Раду командирів

На спільній зустрічі черкаської влади і громадськості міста створили Раду командирів. (Фото надане Черкаською міською радою.)

Після того як кілька разів обурені жителі Черкас прийшли до міської ради з вимогою: «Гроші на ЗСУ, а не на тротуарну плитку», — минулих вихідних у місті провели зустріч членів виконавчого комітету, депутатів міської ради, військовослужбовців та представників громадськості і створили Раду командирів.


«Це необхідно для того, щоб місто могло ефективніше взаємодіяти з військовими і опрацьовувати їхні запити», — пояснили «УМ» у Черкаській міській раді.


За словами черкаського міського голови Анатолія Бондаренка, зараз до міської влади надходить дуже багато запитів від військових частин, і кожен з них намагаємося не залишити без уваги.


«Нині Черкаси є лідером в Україні з підтримки обороноздатності. З початку вторгнення ми вже спрямували на це понад 1,18 млрд грн. Щоб зробити цю підтримку ще якіснішою, ми і створюємо Раду командирів.  До її складу, серед інших, увійдуть т. в. о. командира полку «Азов» Микита Надточій і командир другого штурмового батальйону третьої окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук», — розповідає пан Анатолій.

 

І уточнює, вони й координуватимуть у міській раді напрямок підтримки захисників. Після цього заявки військових направлятимуть на затвердження до обласної військової адміністрації. Адже таким є встановлений порядок.


Анатолій Бондаренко каже, що саме над цими військовими частинами Черкаси беруть шефство, на додаток до тих, якими опікувалися раніше згідно з указом президента України.


«Усі ми маємо єдиного ворога — російську федерацію, яка хоче знищити нашу націю, вдавалася і вдаватиметься до будь-яких дій з дестабілізації міст ізсередини, тож підтримуємо ЗСУ, щодня працюємо для досягнення мети — перемоги України!», — підсумовує міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.