Переможець Кубка України з пауерліфтингу Богдан Старостенко: «Моїми найближчими суперниками були майстри міжнародного класу»

11.10.2023
Переможець Кубка України з пауерліфтингу Богдан Старостенко: «Моїми найближчими суперниками були майстри міжнародного класу»

Збірна Полтавщини після нагородження. Богдан Старостенко — четвертий ліворуч.

У відбіркових змаганнях на чемпіонат світу серед усіх вікових груп, що відбудеться наступного року в країні, яка ще не визначена, за першість змагалися важкоатлети з майже всіх областей України та Автономної Республіки Крим. Загалом було понад 200 учасників.


Досить вдало виступила полтавська збірна. Так, Оксана Гордієнко — водночас спортсменка, тренер і заступник декана з навчальної та виховної роботи факультету фізичної культури та спорту, старший викладач кафедри фізичної терапії, ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» — виборола друге місце серед жінок.


А наші Ігор Калініченко (тренер Дмитро Ніжніченко), Іван Крига (тренери Оксана Гордієнко та Валерій Жамардій) і Богдан Старостенко (тренер Володимир Самарцев) посіли перші місця у своїх вагових категоріях.
У командному заліку чоловіча збірна Полтавської області зайняла 3-тє місце.


«Україна молода» взяла експрес-інтерв’ю в одного з переможців турніру — 31-річного спортсмена з Козельщини Богдана Старостенка, директора товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехнологія».

 

— Яка вага стала для вас переможною?


— Я виступав у ваговій категорії до 120 кілограмів у класичному жимі. За першим узяв 210 кілограмів, за другим — 220, а за третім підходом витиснув 227,5 кілограма.


— Раніше така вага вам підкорялася?


— Так, у спортзалі, а на змаганнях — уперше.


— Хто були ваші найближчі суперники?


— Титуловані спортсмени, майстри міжнародного класу Олексій Мельник і Назарій Дячук, обидва родом з Івано-Франківщини. Я, звісно, сумнівався, що мені вдасться їх обійти, тим паче вдома завжди легше змагатися. Але фактично Мельник витиснув 225 кілограмів, Дячук — 217.


— Ви давно займаєтесь пауерліфтингом?


— Усього три роки. До цього займався армрестлінгом, у 10-му класі був уже чемпіоном області з цього виду спорту. Але пауерліфтинг з недавніх пір став модним видом спорту, тому я, як кажуть, погнався за модою.


— Де тренуєтесь?


— У спортзалі на роботі. Власники товариства з обмеженою відповідальністю «Агрооб’єднання фермерських господарств» «Еліта» допомогли його облаштувати, я придбав штанги, гантелі й у вільний від роботи час два-три рази на тиждень тренуюсь там по дві години. А на вихідні їжджу в Кременчук, де займаюсь із тренером.


— Що найважливіше для спортсмена, який займається пауерліфтингом?


— Сила!