«Динамо» сенсаційно програло новачку УПЛ, а «Кривбас» дочекався історичного моменту

11.10.2023
«Динамо» сенсаційно програло новачку УПЛ, а «Кривбас» дочекався історичного моменту

Поразку «Поліссю» в «Динамо» називають ганьбою. (Фото з сайту fcdynamo.com.)

На час жовтневої паузи, впродовж якої національна збірна України зіграє два матчі єврокваліфікації — проти Північної Македонії та Мальти, в національному чемпіонаті буде новий лідер.

 

Лідер, якого мало хто планував побачити в цій ролі. Однак у нинішньому сезоні УПЛ несподіваними результатами вже нікого не здивуєш.


Неочікувані осічки «Шахтаря», сенсаційні поразки «Динамо», блідий старт «Дніпра-1» та проблемний хід «Зорі» призвели до того, що нагорі турнірної таблиці ЧУ опинилися команди, котрі раніше до лідерського пулу не входили.


Відтак не варто дивуватися, що кілька тижнів на чільній позиції проведе «Кривбас». Досвідчений наставник криворіжців Юрій Вернидуб каже, що його підопічні дочекалися свого часу.


Скориставшись моментом, коли пригальмував «Шахтар» (гру «гірників» проти «Зорі» перенесли на невизначений час), криворізький колектив здобув свою шосту перемогу в чемпіонаті й опинився на першій сходинці турнірної таблиці.


«Були помилки, але ми витерпіли, забили свій м’яч, перемогли. Це дуже добре, що хлопці зробили те, чого мені дуже хотілося, й не лише мені, а всім уболівальникам і людям з Кривого Рогу. Усі, хто були на полі, виконали те, що ми в них просили, вони віддали всі сили на полі, й ми перемогли. Перемоги даються тільки так, через ушкодження, через травми, через терпіння», — так прокоментував мінімальну перемогу над «Чорноморцем» Вернидуб.


Не менш вражаючим виглядає й поточний доробок житомирського «Полісся». Команда, котра проводить свій перший сезон в елітному дивізіоні, міцно тримається за лідерську групу.

 

І домашня перемога над «Динамо», після котрої житомиряни піднялися на другу сходинку в таблиці, — чергове тому підтвер­дження. Три очки підопічні Юрія Калитвинцева заробили попри те, що кінцівку матчу грали в меншості та були змушені відіграватися.


«Після таких ігор хочеться не у футбол грати, а піти у якусь іншу професію. Якщо так ганьбитися, як ми зганьбилися після рахунку 2:1 на нашу користь, краще взагалі не виходити на поле. Зарахують технічну поразку 0:3 — та й усе», — обурювався після невдачі лідер «біло-синіх» Віталій Буяльський.

 

При цьому головний тренер динамівців Мірча Луческу коментувати провал своєї команди в Житомирі взагалі відмовився.


«Це історичний матч для уболівальників, для Житомира. Радує, що за три місяці ми зробили конкурентоспроможну команду з яскравою грою. У команди є характер. Однак кажу хлопцям, щоб у найближчі два тижні не дивилися в турнірну таблицю», — визнав очільник «Полісся».


Навряд чи зараз концентрує увагу на проміжному протоколі й новий наставник «Дніпра-1» Юрій Максимов. Прийнявши команду вже по ходу сезону, нині тренер більше сконцентрований на практичних речах, ніж на статистичних моментах.


Після трьох поспіль виграних матчів дніпряни відчутно покращили свої позиції в табелі про ранги. Однак найважливіший прогрес «Дніпра-1» Юрія Максимова — це серйозне покращення ігрової дисципліни.

 

«Юрій Вільйович дає нам чітке розуміння, у який футбол він хотів би грати. Що змінилося? Із дисципліною стало жорсткіше. Я думаю, це ключова зміна», — пояснив деталі півзахисник «Дніпра-1» Олександр Піхальонок.

 

ТАБЛО
Чемпіонат України. 10-й тур. «Полісся» — «Динамо» — 3:2, «Дніпро-1» — «Верес» — 2:0, ЛНЗ — «Олександрія» — 0:0, «Колос» — «Ворскла» — 0:0, «Оболонь» — «Металіст-1925» — 1:0, «Рух» — «Минай» — 0:0, «Кривбас» — «Чорноморець» — 1:0.
Лідери: «Кривбас» — 20, «Полісся» — 19, «Шахтар» — 18 (9 матчів), «Рух» — 16 (9), «Чорноморець» — 16, «Динамо» — 15 (7). «Дніпро-1» — 15 (8).
* * *
Ліга чемпіонів. 2-й тур. «Антверпен» — «Шахтар» — 2:3, «Порту» — «Барселона» — 0:1.
Турнірне становище: «Барселона» — 6, «Порту», «Шахтар» — 3, «Антверпен» — 0.
Ліга конференцій. 2-й тур. «Брейдаблік» (Ісландія) — «Зоря» — 0:1, «Гент» — «Маккабі» (Т.-А., Ізраїль) — 2:0.
Турнірне становище: «Гент», «Зоря» — 4, «Маккабі» — 3, «Брейдаблік» — 0.