У Бучі шевченківський лауреат Максим Бережнюк провів концерт-практикум для дітей

30.08.2023
У Бучі шевченківський лауреат Максим Бережнюк провів концерт-практикум для дітей

Діти в Бучі наснажуються мистецтвом. (Фото надане організаторами.)

Щоб у період повномасштабної війни діти почувалися впевненіше, було задумано запровадити на Київщині, яка зазнала тимчасового вторгнення російських військ у лютому-березні 2022 року, проєкт «Буча: Арт-Майстерня для пластунів».

 

На базі Пластового вишкільного центру у пристоличному місті команда Національного будинку музики організувала і провела першу таку різнопланову подію.


Разом з друзями і батьками діти прослухали цікавий лекторій «Історія українського прапора», який провела відома співачка Анжеліка Рудницька. Потім проявили свою креативність на творчій «майстерці».

 

Пластуни також стали учасниками захопливого музичного концерту-практикуму. Музиканти Максим Бережнюк — лауреат Шевченківської премії та Денис Сагіров спочатку розповіли про традиційні українські інструменти.

 

Максим Бережнюк — музикант-віртуоз, виконавець на традиційних духових інструментах, учасник гурту стародавньої музики «Хорея Козацька». Денис Сагіров — співак, бандурист, артист ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.


А потім Liatoshynskyi Capella від керівництвом диригента Богдана Пліша, головного хормейстера Національної опери України імені Тараса Шевченка, виконала найвідоміші твори української класики та високої естради.


«Арт-Майстерня — це креативний простір, де через різні форми ми торкаємося актуальних тем буття українців сьогодні. Серед них — героїчна боротьба наших воїнів, патріотичний дух і віра в перемогу, культура волонтерства, повага до власної історії та культури, охорона та відновлення довкілля, надання допомоги та прояв гуманності», — прокоментувала кураторка проєкту Ганна Пліш, дитяча психологиня.


Наступні події в рамках проєкту «Буча: Арт-Майстерня для пластунів» відбудуться у вересні та жовтні: до Дня міста та Все­світнього дня тварин.

Стас НЕВМЕРЖИЦЬКИЙ