Після трьох турів львівський «Рух» одноосібно очолив турнірну таблицю УПЛ

16.08.2023
Після трьох турів львівський «Рух» одноосібно очолив турнірну таблицю УПЛ

Після трьох турів львівський «Рух» одноосібно очолює турнірну таблицю УПЛ. (Фото з сайту upl.ua.)

Уже давно літня частина нового футбольного сезону в Україні асоціюється з єврокубковими кваліфікаціями.

 

Віднедавна таких кваліфікацій — одразу три. При цьому старт українських команд у нинішніх Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій складається не найкращим чином.

 

У другому кваліфікаційному етапі жоден з наших повпредів не здійснив позитивного просування. Велика ймовірність, що не буде поступального руху вперед у наших клубів і за підсумками третього відбіркового етапу.


«Дніпро-1» у Лізі Європи та «Динамо» в Лізі конференцій — обидва колективи програли свої виїзні матчі третього кваліфайн-раунду. Дніпряни у Празі зазнали розгрому від «Славії» й в умовно домашньому матчі-відповіді, котрий пройде в словацькому Кошице, навряд чи зможуть відіграти такий масштабний гандикап.

 

Так само поза рідними стінами прийматиме суперника по третьому раунду кваліфікації Ліги кваліфікацій і київське «Динамо», котре зазнало мінімальної поразки від грецького «Аріса» (0:1).


Матч-відповідь проти грецького колективу динамівці гратимуть у Румунії. Тимчасовим домом для київського клубу тут стали тренувальна база та арена бухарестського «Динамо».

 

«Луческу — член нашої сім’ї. Ми зробили нашу клубну базу постійно доступною для киян», — пояснив домовленості головний тренер бухарестського «Динамо» Овідіу Бурке.


Для румунського наставника «біло-синіх» поточна єврокубкова кампанія — вирішальний момент у його київській епопеї. Подейкують, що в разі невиходу динамівців до групового раунду ЛК Луческу достроково завершить свою співпрацю з динамівським клубом.


Аби футболісти «Динамо» якнайкраще підготувалися до матчу-відповіді з «Арісом», їхній поєдинок 3-го туру ЧУ перенесли на іншу дату. А пропустивши тур, команда Луческу випала з числа лідерів національного турніру.


Натомість продовжує дивувати своєю високою позицією «Рух», який після третього туру захопив одноосібне лідерство в чемпіонаті. Гостьова перемога над добре укомплектованим дебютантом ліги — «Поліссям» — іще одне вагоме надбання молодих підопічних Віталія Пономарьова.


При цьому випала з лідируючої трійки «Олександрія», котра в матчі з «Шахтарем» зазнала перших очкових втрат. «Планували грати проти «гірників» першим номером, але злякалися», — підбив підсумок програного донецькому клубу матчу (1:2) наставник олександрійців Руслан Ротань.


Водночас для «Шахтаря» цей успіх став важливим кроком для здобуття впевненості у власних силах. Новий наставник «помаранчево-чорних» Патрік ван Леувен активно працює над побудовою злагодженого ігрового ансамблю, і тут, звісно, не все йде гладко.

 

Продаж основого голкіпера гірницького клубу Анатолія Трубіна до «Бенфіки» додав тренеру головного болю, утім нідерландський спеціаліст сподівається, що дублер Дмитро Різник зможе гідно виконувати роль першого номера.


«У другому таймі ми втратили в організації гри, особливо в обороні, чого взагалі не має бути. І це дало чимало варіантів «Олександрії». Наш воротар кілька разів добре допомагав команді, щоб втримати рахунок 2:1 до кінця матчу», — зазначив ван Леувен.

 

ТАБЛО
Чемпіонат України. 3-й тур. «Чорноморець» — «Оболонь» — 2:0, «Полісся» — «Рух» — 0:1, «Колос» — «Верес» — 2:0, «Минай» — «Дніпро-1» — 1:1, «Ворскла» — «Зоря» — 1:2, «Кривбас» — ЛНЗ — 2:0, «Шахтар» — «Олександрія» — 2:1.
Лідери: «Рух» — 9, «Колос», «Шахтар» — 7, «Олександрія» — 6, «Динамо» — 6 (2 матчі), «Чорноморець», «Кривбас» — 6.