«Шахтар» зазнав осічки в Рівному, а «Динамо» вдруге поспіль забило супернику чотири м’ячі

09.08.2023
«Шахтар» зазнав осічки в Рівному, а «Динамо» вдруге поспіль забило супернику чотири м’ячі

Після вильоту з Ліги чемпіонів «Дніпро-1» в першому матчі нового чемпіонату країни переграв дебютанта елітного дивізіону — «Полісся». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

На старті сезону частина команд УПЛ має пріоритети, які більше пов’язані з єврокубками, тож, можливо, саме тому чемпіон та бронзовий призер попереднього чемпіонату вже встигли здивувати вболівальників несподіваними результатами.


«Шахтар» тримає в голові вересневий старт у груповому раунді Ліги чемпіонів і паралельно звикає до свого нового наставника.

 

Для «Зорі», в якої також у міжсезоння сталася заміна головного тренера, наприкінці серпня важливими будуть матчі «плей-оф» кваліфікації Ліги Європи. Поки ж луганський колектив програв у ЧУ два стартові матчі поспіль.


А «Шахтар» у Рівному несподівано поділив очки з «Вересом», який у минулому сезоні заледве врятувався від вильоту в першу лігу. По-іншому вкочується в сезон «Динамо». Дві перемоги з великою кількістю забитих голів дозволили «біло-синім» захопити лідерство в чемпіонаті.


Румунському наставнику столичного клубу Мірчі Луческу залишився рік до завершення контракту, й попрощатися з Києвом наставник хоче на мажорній ноті.


Попереду в киян — кваліфікація в Лізі конференцій. А перед тим свою порцію з чотирьох м’ячів (до того стільки ж дісталося «Минаю») отримала «Оболонь». «Пивовари» були дуже невдоволені суддівством.

 

«Просимо пояснити, навіщо клубам платити великі гроші за оренду системи VAR, якщо у поєдинках існує можливість допуску подібних грубих помилок з боку бригади арбітрів на полі та арбітрів VAR», — з такою вимогою оболонці звернулися до Комітету арбітрів УАФ.


На старті нового чемпіонату неабияк дивує «Рух». Команда, яка в минулому сезоні боролася за виживання, в перших двох турах узяла шість очок із шести можливих. Хлопці, які успішно провели минулий сезон у юнацькій Лізі УЄФА, де дійшли до 1/8 фіналу, тепер активно допомагають дорослій команді.

 

«Приємно перемагати у другій грі поспіль. Це піднімає бойовий дух команди і ми з великим бажанням виходимо на кожен матч», — зазначив 20-річний півзахисник «Руху» Марко Сапуга.


Максимальний очковий доробок після двох турів має й «Олександрія». Ставши першим, хто вивів українську збірну на Олімпіаду, наставник олександрійців Руслан Ротань, без сумніву, заробив для себе на успішному Євро-2023 чимало тренерського авторитету.

 

Якщо дебютний для нього сезон в «Олександрії» проходив під знаком нічиїх, то нині команда Ротаня в переможних матчах демонструє  вольо­вий характер і, що головне, здобуває результат.


Із багажем абсолютного нового досвіду проводитиме поточний чемпіонат «Дніпро-1». Дебют дніпрян у Лізі чемпіонів хоч і був неймовірно коротким, утім, можна припустити, допоможе команді піднятися на новий рівень, на якому можна буде демонструвати пристойний футбол навіть без свого забивного форварда Артема Довбика. Днями кращий голеадор попереднього ЧУ склав компанію Віктору Циганкову в іспанській «Жироні».


А повторний поєдинок у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Панатінаїкоса» підопічні Олександра Кучера зіграли внічию — 2:2 (у першому програли — 1:3). Певно, могли й краще, якби напередодні матчу-відповіді 7 гравців команди не отримали харчове отруєння.


Хай там як, а з Ліги чемпіонів «Дніпро-1» перемістився в турнір рангом нижче. У третьому раунді кваліфікації Ліги Європи на команду Олександра Кучера чекає празька «Славія». А потім — у разі успіху — українське дербі з «Зорею».


А от для «Ворскли» єврокампанія вже закінчилася. За підсумками двох матчів підопічні Віктора Скрипника програли грузинській «Ділі» (2:1, 1:3).

 

ТАБЛО
Чемпіонат України. 2-й тур. «Верес» — «Шахтар» — 1:1, «Оболонь» — «Динамо» — 2:4, «Минай» — ЛНЗ — 0:3, «Олександрія» — «Металіст-1925» — 1:0, «Дніпро-1» — «Полісся» — 2:1, «Зоря» — «Кривбас» — 1:3, «Колос» — «Чорноморець» — 2:0, «Рух» — «Ворскла» — 4:1.
Лідери: «Динамо», «Рух», «Олександрія» — 6, «Колос», «Шахтар» — 4.