МУЛЬТИобійми: на міжнародному анімаційному фестивалі в Аннесі українці й Україна були в центрі уваги

05.07.2023
МУЛЬТИобійми: на міжнародному анімаційному фестивалі в Аннесі українці й Україна були в центрі уваги

Українська анімаційна делегація.

У Франції в мальовничому містечку Аннесі завершився найбільший міжнародний анімаційний фестиваль, на якому було представлено стенд української делегації, відбулися заходи, присвячені Україні, а також презентація п’яти українських проєктів у рамках програми Partner’s Pitch.


Захід відвідали представники найбільших українських студій анімації, представивши каталог власних фільмів, також метою поїздки було встановлення контактів міжнародної копродукції задля розвитку української культури, зокрема анімації, та її презентації на міжнародній арені.

 

Linoleum Contemporary Animation and Media Art Festival разом з Українською анімаційною асоціацією (УАнімА) представили українську анімацію.

 

 

Під час MIFA Business Conference відбулася панельна дискусія, присвячена анімаційним фільмам від незалежних студій та успішним кейсам у галузі анімаційного контенту.


Український стенд відвідали мер міста Аннесі пан Франсуа Асторг, директор ринку MIFA Мікаель Марін і мексиканська делегація на чолі з Бланкою Хіменес Сіснерос, пані послом Мексики у Франції. Однією з численних гостей заходу була також міністерка культури Франції Ріма Абдул Малак.


«На початку повномаштабного вторгнення було вкрай важливо продовжувати працювати. Ми повинні були показати нашим партнерам і міжнародному ринку, що, незважаючи на жахливі обставини, можемо виконувати поставлені завдання. І нам це вдалося, — вважає Анастасія Верлінська, директорка Linoleum Animation Festival. — Проте нам важливо, щоб нас підтримували не тільки тому, що в нашій країні йде війна, а й тому, що ми можемо створювати якісний контент для масової аудиторії».

 

 

Адже боротьба на культурній ниві є не менш важливою, ніж будь-яка інша. Бо допомагає доносити світові правду, набувати нових друзів і прихильників, ефективно працювати заради спільної Перемоги.

 

ДО РЕЧІ
Для показу у програмі у Partner’s Pitch було відібрано п’ять українських серіалів, що перебувають у розробці, серед них:
1. «Школа для малих чудовиськ», режисер Роман Кепкало, Yarki Studio.
2. «МАВКА» серіал, студія Анімаград.
3. «Люба Жу», режисер і продюсер Анатолій Лавренішин.
4. «Нелогічний дорослий світ», режисерка Ірина Гаркавець, Svit Neznaiky.
5. «Yoyo. Коли іграшка стала зброєю», режисерки Мішель і Ніколь Фельдман, Phalanstery Films .