Безверха «служба». Хто ловить маяки геолокаційних тупиків нардепки Мар’яни Безуглої?

14.06.2023
Безверха «служба». Хто ловить маяки геолокаційних тупиків нардепки Мар’яни Безуглої?

Фронтовик Ігор Лапін про нардепку Мар’яну Безуглу.

Вітчизняна політика цілком замінює Україні Голлівуд.

 

І за запалом політичних шоу, і за кількістю акторів, можна було б сказати, успішно, якби ми не були в стані такої жорстокої війни.

 

І якби ці актори, більшість із 450 котрих своїми депутатськими мандатами не визначали не лише настрій, а й майбутнє та сьогоднішнє виживання іншим понад сорока (є вже нові цифри, що нас усього 27 млн) мільйонам своїх співвітчизників.


Це гримаси демократії чи ідіотизм виборців?


І наразі йдеться не про мутантів у політиці та у фракціях, а про тих, хто з самого початку нічого не приховував і на кого не розповсюджується жодне законодавство.


Підірвана дамба Каховської ГЕС не тільки ще раз виставила напоказ те, що ця трагедія може спричинити ланцюг нових катастроф і стати реальною, а не гіпотетичною проблемою України й усього світу, а й іще більше оголила наші внутрішньополітичні, схоже, непідйомні підводні камені.


У перші хвилини трагедії світ показав недовіру до українського трактування російського теракту в Каховці через неоднозначні оцінки в ЗМІ різних країн.


Зерно недовіри й у конфліктах нинішньої внутрішньої політики. Зараз, напевне, Порошенку й Зеленському потрібно було б вийти у світ зі спільними заявами й аналізом, чому міжнародна спільнота не довіряє Україні, та продемонструвати консолідовану позицію.

 

Зняти всі ті звинувачення попереднього періоду і показати, що українським словам можна вірити. Бо хоч скільки б ми обурювались, що Захід неоднозначно трактував причини Каховської трагедії, в Україні нічого з того часу, коли нові у владі почали активно звинувачувати попередників (з 2019 року), що це вони винні у війні, не було зроблено, щоб не викликати у міжнародної спільноти сумнівів.


На Заході від усього, що відбувається у внутрішній політиці України, — когнітивний дисонанс. Тому про яку довіру може йтися?

Безугла Єрмакова?

Отже, що роблять у такій ситуації придворні аналітики? Вони ще більше поглиблюють сортування українців і «запускають» із черговими підозрілими заявами, котрі викликають сумніви в адекватності, свою слугу — рознощицю політичних вірусів нардепку Мар’яну Безуглу.


І вона в ситуації, коли за нами пильно стежить увесь світ, каже, що порохоботи мають згинути з обличчя землі, як і росіяни. Під «порохоботами» маються на увазі не лише ті, хто послідовно підтримує п’ятого президента України Петра Порошенка, а взагалі всі українці, котрі мають цілком обґрунтовані претензії і зауваження до чинної влади.


Цікаво, це стосується і тих, хто не за Зе, а за вільну Україну воює на фронті?


І тих «порохоботів», котрі віддали свої життя за життя отаких безуглих?


«Огидно ... неграмотна, безпринципова, закликає нищити співвітчизників, які не згодні з діями влади, представником якої вона є! Вселенський сором, а не депутат ВР!», «Шаріков усе-таки встиг залишити потомство», — нуртують такими і ще смачнішими епітетами та визначеннями соціальні мережі.


«Дід» Порошенко — токсичний давно, зокрема й для своїх, — написала народний депутат від фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла на своїй сторінці у фейсбуці. — Порохоботи — не всі, хто голосував за Порошенка, і не всі з «Євросолідарності». Порохоботами називаю агресивну химерну меншість, і зникнути вони мають, бо це атавізм (марний пережиток). Як зникнути? ...Такі порохоботи за природою тролі. А Порошенко усе порохориться. Трагікомічна картина, якби ці потуги не використовували росіяни, що тільки й пильнують за інкрустацією своїх ІПСО».
Такі висновки нардепки, котрі могли б зацікавити фахових психотерапевтів.


Уперше тезу, що «порохоботи» мають щезнути, оприлюднив проросійський український політик, радник експрезидента Віктора Януковича, замглави його адміністрації Андрій Портнов. То що виходить, він — куратор Безуглої? Бо сьогодні вона говорить його тезами. Вона виносить на розмірковування світу портновську тезу, що ми тут різні, роз’єднані.


А те, що Безугла розкручує довкола себе легенду, що вона нібито «належить» главі ОП Андрію Єрмаку, може бути частиною політичної гри та інтриги. Яку хтось для неї придумав і втілює в реальне життя. Аби відвести підозри від реальних кураторів. Однак її називають «подружкою Єрмака», і їй це дуже потрібно, аби безперешкодно проходити на командні пункти.

Безгальмові маяки для ворогів

А ще Безугла — та нардепка, за котрою, за висловлюванням політичного експерта Тараса Чорновола, плаче 111-та стаття Кримінального кодексу України за державну зраду. Адже, коли нечистий несе її на фронт командувати українськими військовими, перевіряти наших командирів, вона ніколи не вимикає геолокацію. І, схоже, чималою мірою колишній глава Луганської ОВА Сергій Гайдай, і саме через Безуглу, як «неблагонадійний» за адмінресурсом позбувся посади, звинувативши нардепку в тому, що вона своїм смартфоном навела вогонь ворога на один з українських штабів, у якому загинули наші військові.


Пані Безугла без гальм і з увімкненою геолокацією їздить уздовж лінії фронту і висвічує привезені установки з розмінування, котрі доставляють туди, де планується прорив.


Чомусь не дуже віриться, що депутатка від «Слуги народу» не усвідомлює, що туди, де вона швендяє з увімкненою геолокацією, прилітає від ворога й ми втрачаємо установки, наших солдатів і можливість прориву на тій ділянці!


А що влада? Замість того, щоб поставити Мар’яну Безуглу перед фактом її злочинних навмисних чи ненавмисних дій і нагадати про кримінальну відповідальність, ще більше розкручує, вкладаючи в її рота ті самі, інформаційно неекологічні, знайомі нам з 2019 року, провокативні меседжі. При цьому не забуваючи тиснути на свободу слова.

Мар’я-шкідниця

То кому ж насправді служить нардепка Мар’яна Безугла? Хто ж реальна її політична сім’я?


За час своєї каденції вона відзначилась низкою скандальних і провальних ініціатив, які відверто шкодять Україні, а також сумнівними зв’язками з багатьма одіозними особами, серед яких проросійський «тютюновий король» Андрій Холодов.


Зокрема, Безугла відома тим, що розпочала свою політичну кар’єру з підкупу виборців, про що під час передвиборчої кампанії 2019 року повідомляли чимало ЗМІ.


До суду тоді справа не дійшла. Журналісти пов’язували це із заступництвом з боку проросійського олігарха Андрія Холодова, відомого своїми близькими зв’язками з кумом путіна віктором медведчуком.


Такий старт, природно, став предтечею нових скандалів Мар’яни Безуглої вже в статусі депутата ВР та ініційо­ваних нею дивних законопроєктів, декотрі з яких викликали щире здивування в українців.


Наприклад, народний депутат запропонувала відверто деморалізуючий законопроєкт, згідно з яким командири ЗСУ отримали б право вбивати солдатів без суду та слідства.


Паралельно Безугла вирушила в зону бойових дій, виявившись неспроможною чітко пояснити, що вона там робить. Це, у свою чергу, викликало низку чуток щодо втручання нардепа у роботу Збройних сил України.
Має свої претензії до неї і Міжнародний добровольчий корпус, вказуючи, що вона підставила їх під Соледаром.


Також її діяльність викликала гострі суперечки й серед своїх — усередині провладної фракції.


Так, іще в лютому член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки, нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський пропонував відкликати народну депутатку Мар’яну Безуглу зі складу цього парламентського комітету. Відповідна постанова була зареєстрована.


У пояснювальній записці до документа як обґрунтування ухвалення такого рішення Веніславський зазначив «неналежне виконання Безуглою своїх обов’язків як заступниці голови профільного комітету».


За його словами, на засіданні комітету, на якому в другому читанні розглядався проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки і оборони, Безугла надала колегам завідомо недостовірну інформацію щодо попереднього узгодження нею особисто редакції підготовленого до другого читання тексту законопроєкту з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони.


«Про це свідчить аудіозапис засідання комітету. При цьому жодних документів у підтвердження цієї інформації Безуглою членам комітету надано не було», — зазначається в обґрунтуванні.


Водночас, як свідчить лист начальника ГУР МОУ Кирила Буданова від 22.02.2023 року на ім’я голови комітету Олександра Завітневича, проєкт закону №4210 Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України не підтримується.


Таким чином, за словами Веніславського, Безугла свідомо ввела в оману народних депутатів — членів комітету шляхом надання колегам завідомо недостовірної інформації, що саме по собі містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 351 Кримінального кодексу України.


Наголошується, що надання народним депутатам — членам комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки завідомо недостовірної інформації з метою спонукання їх до ухвалення чи неухвалення рішень з питань, що розглядаються комітетом, становить безпосередню загрозу національній безпеці України, особливо в умовах воєнного стану.


Аби усунути ці загрози, пропонується відкликати Безуглу з персонального складу комітету.


Сама Безугла у фейсбуці зізналася, що ця ініціатива стала для неї несподіванкою. І вона припустила, що це може бути пов’язано з її «героїчною» боротьбою проти перебування Сергія Льовочкіна в цьому комітеті.


«Щодо проєкту постанови Ф. Веніславського на виключення мене з комітету. Не можу детально прокоментувати, бо для самої несподіванка. За кілька днів він прислав мені проєкт в особисті, як погрозу.


Можливо, це пов’язане з моєю боротьбою проти знаходження С. Льовочкіна в комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вважаю, представники екс­ОПЗЖ не мають бути в такому комітеті й узагалі в українському парламенті.


Постанова Ф. Веніславського «дзеркальна» щодо зареєстрованої мною щодо С. Льовочкіна».


Політик і військовий Ігор Лапін вважає Безуглу «працівником політичного офісу ФСБ російської федерації у владних кабінетах». Наразі ми не можемо стверджувати це на всі сто відсотків, але те, що вона спокійно робить підозрілі справи, ще раз вказує на чимале оточення і вплив ФСБшної агентури на президента Володимира Зеленського.


Водночас викликає природне запитання: від чиїх спонсорських грошей, котрі, ймовірно, віддані за її прохідне місце в списку, настільки залежна пані Безугла й усі, хто вмикає зелене світло її руйнівній ході?