У Черкасах придбали нову техніку енергетикам, які обслуговують 130 кілометрів мережі

31.05.2023
У Черкасах придбали нову техніку енергетикам, які обслуговують 130 кілометрів мережі

Нову техніку енергетиків оглянув міський голова Черкас Анатолій Бондаренко і поспілкувався з колективом тролейбусного парку. (Фото надане Черкаською міською радою.)

Черкаських енергетиків міська влада підсилила новою технікою для обслуговування контактної мережі та підвезення персоналу.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській міській раді, для комунального підприємства «Черкасиелектротранс» придбали два автопідйомники на базі IVECO і автомобіль Ford.


За словами директора цього підприємства Бориса Марченка, на балансі нині перебуває 130 кілометрів контактної мережі, яку потрібно обслуговувати. А наявна техніка була дуже застарілою.


«Нові автопідйомники не лише допоможуть нам якісно та вчасно здійснювати ремонт контактної мережі, а й за необхідності їх можна використовувати як тягачі для тролейбусів. Новий транспорт пройшов техогляд, сертифікацію, а персонал — навчання. Тож працівники вже готові обслуговувати контактну мережу на оновленому рухомому складі», — говорить пан Борис.


Як зазначає черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, цьогоріч придбано нову техніку також і для інших комунальних підприємств міста — для «Черкасиводоканалу», «Екології».


«У перспективі в нас — оновлення рухомого складу КП «ЧЕЛУАШ», а ще того ж таки «Черкасиелектротрансу». Майбутнє сьогодні — за комунальними підприємствами, які працюватимуть на громаду міста Черкаси», — підсумовує міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.